Diari La Veu del País Valencià
Les ʹerradesʹ de Calatrava en la Ciutat de les Arts suposen un sobrecost de 600 milions
RedactaVeu / València

El portaveu adjunt d’Esquerra Unida en les Corts Valencianes, Ignacio Blanco, ha agraït la decisió del Consell d’exigir a Santiago Calatrava que assumisca ʺalgun tipus de responsabilitatʺ per les deficiències en la coberta del Palau de les Arts, el qual està sofrint problemes seriosos que amenacen amb despreniments del trencadís.

Blanco, a més, planteja que aquesta exigència s’estenga a totes les errades de l’arquitecte que han contribuït a generar un sobrecost de més de 600 milions d’euros. “Si es confirma el canvi de posició del Consell respecte les errades de Calatrava, ens alegrarem molt, però cal exigir que l’arquitecte es faça càrrec del cost generat per a l’erari públic per les seues errades de disseny o execució no només en el Palau de les Arts sinó també en la resta dels elements que conformen el complex”, afirma Blanco.

En aquest sentit, el diputat senyala els problemes de goteres i inundacions que s’han reiterat en el Palau i en l’Àgora, l’estat inacabat d’aquest últim edifici, la coberta del qual es troba dipositada des de fa anys en un solar contigu, o la inutilització de la plataforma reservada per al transport públic en el pont de l’Assut de l’Or.

Descontxat de l’Òpera

El diputat autonòmic recorda que en aquesta mateixa legislatura el PP es va oposar en les Corts a una iniciativa d’Esquerra Unida que demanava la revisió de tots els projectes de Calatrava per “determinar la quantia total dels sobrecostos, i exigir que foren assumits per l’arquitecte o les empreses constructores en funció de qui fora responsable dels mateixos”. En aquell debat, l’actual síndic del grup popular, Jorge Bellver, es va oposar a la proposta dient que l’existència de sobrecostos per errades de disseny de Calatrava era “una mentida basada en el prejudici d’Esquerra Unida”.

Ignacio Blanco es congratula que el PP “s’adone ara d’allò que tots els valencians teníem clar fa molts anys: que Calatrava s’ha folrat a la nostra costa amb un treball mal fet. Esperem que la nova postura de fermesa no siga merament retòrica i es traduïsca en exigències concretes, si fa falta en els tribunals de justícia”, assevera el diputat que va destapar els contractes “confidencials” i els pagaments multimilionaris de CACSA a l’arquitecte amb residència a Suïssa.

Comparteix

Icona de pantalla completa