Diari La Veu del País Valencià
Morera considera que l’auditoria especial a RTVV ‘arriba massa tard’

RedactaVeu / València.

El síndic de Compromís en les Corts Valencianes, Enric Morera, considera que els reiterats canvis i dimissions dels liquidadors nomenats pel Consell per a RTVV, “s’han convertit en un sainet de mal gust, amb un guió improvisat i dirigit tot per un govern que encara no té clara la magnitud del mal fet al poble valencià amb el tancament de RTVV. Encara que tenen molta al·lèrgia a comparéixer en el parlament valencià, demanarem la compareixença urgent del vicepresident del Consell per veure si és capaç de donar una versió més o menys creïble del gran embolic que està passant amb els liquidadors de RTVV”.

També, Morera considera que l’anunci de la Sindicatura de Comptes de fer una auditoria especial de RTVV, “ens sembla un gran sarcasme ara, que la Sindicatura diga que farà una investigació específica, encara que han desaparegut més de 1.300 milions d’euros i això està sent investigat als jutjats”.

Per això, Morera ha anunciat que des de Compromís es dotarà el nou govern valencià i també la nova Sindicatura de Comptes “de nous i millors mecanismes de control. El que farem amb el canvi valencià, que vindrà al mes de maig, és dotar de competències reals la Sindicatura de Comptes i dotarem eixe organisme estatutari de mitjans materials, humans i de la independència necessària perquè els seus informes servisquen per a fiscalitzar d’una forma real i efectiva tots els moviments de diners públics dins de l’administració. A més a més, caldrà connectar la Sindicatura amb la Fiscalia Anticorrupció perquè pose en coneixement de la justícia d’ofici qualsevol irregularitat que es puga auditar”, segons ha destacat el portaveu de Compromís.

Comparteix

Icona de pantalla completa