Diari La Veu del País Valencià
CEPS nega les notícies d’El Mundo que els vincula amb Monedero (Podem)

Juan Carlos Monedero no va rebre a través de la Fundació CEPS dues transferències per un import de quasi un milió d’euros procedents de Veneçuela, en contra del que assegura el diari El Mundo en la seua notícia publicada el 24 de gener de 2015.

Juan Carlos Monedero va deixar de ser col·laborador de l’entitat fa una dècada.

Els comptes de la Fundació CEPS són públiques i en elles pot comprovar-se que no s’han efectuat aquestes transferències a Juan Carlos Monedero. L’entitat només li va abonar fa deu anys unes dietes en el marc d’un dels projectes que la Fundació CEPS estava desenvolupant a Veneçuela i per al qual va comptar amb la seua col·laboració.

Tampoc existeix vinculació econòmica entre l’entitat i PODEM, tal com s’ha dit en repetides ocasions per ambdues parts.

La Fundació CEPS no ha sigut contactada per aquest mitjà a l’efecte de contrastar la informació que sobre ella anava a oferir, la qual cosa l’entitat haguera desmentit radicalment a la periodista que subscriu la informació.

La Fundació CEPS ha exigit el seu dret de rectificació al diari El Mundo i, en cas que no siga atès en el termini i forma legalment prevista, iniciarà accions davant els Tribunals de Justícia en defensa del seu dret a l’honor, com ja ho ha fet en altres ocasions enfront d’altres mitjans amb resultat reeixit.

Així mateix emprendrà accions contra tots aquells mitjans que es facen ressò d’aquesta notícia infundada i tendenciosa sense contrastar degudament les informacions que oferisquen i perjudiquen la imatge de l’entitat.

La Fundació CEPS vol deixar clar a la ciutadania que la seua actuació i activitat són i han sigut sempre públiques i transparents, que té una llarga trajectòria (15 anys) en l’àmbit de la cooperació tècnica i de la sensibilització, en el marc de la qual ha obtingut finançament públic estatal (AECI) i autonòmica (Diputacions vàries, Ajuntaments, Generalitat Valenciana, Agència Catalana de Cooperació, etc.). L’entitat compta amb més de 300 col·laboradors en tot l’Estat espanyol de tot tipus de sensibilitats, competències i fins i tot, en alguns casos, diferents adscripcions polítiques (PSOE, IU, Compromís i PODEM). L’entitat condemna aquesta insidiosa cadena d’informacions falses i persecució amb interessos més que evidents, que posa en qüestionament l’Estat de Dret i els fonaments mateixos de la democràcia.

Comparteix

Icona de pantalla completa