Diari La Veu del País Valencià
Morella inicia les dotzenes jornades de la trufa
RedactaVeu / Morella

Morella presenta hui la dotzena edició de les seues jornades gastronòmiques per excel•lència, les de la Trufa. Aquestes s’han consolidat com un referent de l’alta cuina, sent les més visitants de l’any.

Des de hui i fins al 15 de març, el ‘diamant negre’ es converteix en el protagonista culinari, en predominar en els menús especials d’onze restaurants. A més, es tornarà a apostar per les demostracions de cuina en viu, amb un total de cinc, que serviran per conéixer els secrets d’aquest producte i aprendre a cuinar-lo i conservar-lo. Finalment, una altra de les novetats d’enguany és que la gastronomia del territori serà encara més protagonista, amb tres tallers de degustació durant les jornades.

Menús a 30€ davant els 300€ d’1 Kg de trufa

La regidora de turisme, Maria Rallo, serà l’encarregada de donar el tret d’eixida a aquestes jornades en l’acte de presentació d’aquesta vesprada a la Llotja de l’ajuntament. Per a Rallo, les Jornades de la Trufa són un referent de l’alta cuina “i permeten als visitants degustar els nostres millors productes a preus assequibles, si els comparem amb l’elevat cost del diamant negre”.

A més, segons la regidora, aquesta campanya està sent molt bona per a la trufa i s’espera que encara siga de més qualitat que la dels últims anys. Cal recordar que els menús solen costar sobre uns 30 euros, mentre que el quilo de trufa se situa sobre els 600.

Showcookings, mostres i degustacions

Maria Rallo explica que els ‘showcookings’ i les mostres i degustacions de productes que es realitzaran gràcies a diferents projectes de col•laboració pretenen esdevenir un element diferenciador respecte a moltes altres jornades gastronòmiques, que permetran als veïns i visitants conéixer millor la gastronomia d’aquesta zona i molts secrets dels productes, potenciant i allargant l’oferta del cap de setmana. Aquestes demostracions de cuina en viu han estat un gran èxit en els últims anys.

En ells, participaran els restaurants Casa Roque, Cardenal Ram, Restaurant Pizzeria Lola i El Faixero, Daluan i Mesón del Pastor, ensenyant a cuinar la trufa, a diferenciar-la, conservar-la o millorar els sabors dels seus plats. Aquests tindran un cost de només 2 euros i es realitzaran els divendres a la nit, a les 20:15 hores, els dies 30 de gener, 6, 13 i 27 de febrer i 6 de març, respectivament.

A més de conèixer les peculiaritats del ‘diamant negre’ de la cuina, cada un d’ells comptarà amb la participació de diferents cellers de la Terra Alta. Aquestes seran Pagos d’Hibera, cellers Tarroné, Coma d’en Bonet, Batea, Bernaví Ca’Vernet, Xavier Clua / Mas d’en Pol i Bodegues Pinord.

Una altra de les novetats d’aquesta edició és que els dissabtes 31 de gener, 7 de febrer i 7 de març, a les 19 hores, tindran lloc diferents mostres i degustacions de productes del territori, de manera que s’allargaran les activitats gastronòmiques del cap de setmana. Aquestes seran gratuïtes i estaran protagonitzades pels olis de la Mancomunitat de la Taula del Sénia, el celler Pagos d’Hibera i Productes Morella, respectivament.

Més informació sobre totes les activitats a www.morellaturistica.com o en aquest altre enllaç.

Comparteix

Icona de pantalla completa