Diari La Veu del País Valencià
Preemergència per gel i neu a l’interior Nord del PV
RedactaVeu / Comarques del Nord / València

El Centre de Coordinació d’Emergències ha establit aquest matí de dijous 22 de gener la preemergència per gel i neu en les carreteres de les comarques interiors del Nord del País Valencià. Per la seua banda, AEMET preveu que hi haurà neu aquestes comarques per damunt del 700 metres d’altitud.

A la comarca d’Els Ports, la neu, com marcaven les previsions, no es va conformar en la precipitació caiguda el darrer dilluns, sinó que está marcant -anecdòticament- la resta de la setmana. La matinada de dimarts a dimecres es va tornar a deixar veure en part de la comarca. Les previsions apunten que no seria estrany que es repetiren aquests tipus de nevades la vesprada de dimecres i també durant bona part d’aquest dijous.

Morella ha estat el punt on més s’ha concentrat la segona nevada d’aquest 2015, que va aplegar durant la matinada de dimarts a dimecres, encara que va ser un episodi anecdòtic que ha servit per tenyir de blanc teulades i muntanyes deixant boniques estampes de neu, a excepció de diversos problemes puntuals registrats en les carreteres de les comarques del Nord.

Dotacions de bombers treballant aquest dijous a Herbes. Foto:@SIAB_Castellon.
El transport escolar ha pogut funcionar sense problemes tant a l’IES Els Ports com al col·legi Verge de Vallivana. A primeres hores del passat dimecres la situació era més complicada, però es va arreglat ràpidament. La nevada es va registrar principalment pel terme de Morella perquè en altres localitat com Vilafranca no es registratren precipitacions.

Les principals carreteres han estat netes, tot i que, com sempre, es demanava precaució perquè l’asfalt no estava en bones condicions.

A l’igual que el dilluns, les màquines llevaneus del Consorci de Bombers van haver de treballar concretant els esforços en els accessos a Morella i en el Manteniment de Carreteres, que han actuat a la N-232, principalment en punts com Torremiró o Querol.

Foto: Comarquesnord.cat

Malgrat aquestes nevades als Ports de poca consideració, el fred ha destacat encara més en deixar registres de -2,5 graus a Morella i de -3 graus a Vilafranca. Una situació que ha gelat fonts, basses i, fins i tot, el dipòsit municipal de l’Alameda de Morella o les piscines, tant la menuda que estava completament gelada, com la gran que tenia aquest dimecres una capa de gel en tota la seua superfície. Un panorama que seguirà previsiblement aquest dijous, en el qual no es descarten noves nevades.

Comparteix

Icona de pantalla completa