Diari La Veu del País Valencià
L’arranjament escolar 2015-2016 perpetua la política de desmantellar l’escola pública
RedactaVeu / València

Les entitats que configuren la Plataforma consideren que l’arranjament escolar 2015-2016 perpetua la política educativa del govern valencià de desmantellar l’escola pública, perquè l’eliminació de qualsevol unitat és un atac a l’ensenyament públic ja que no hi ha cap justificació pedagògica que la justifique.

Pel contrari denuncien que darrere de la proposta hi ha clarament una intenció política i ideològica que es mostra amb l’aplicació de la legislació estatal (LOMCE) i l’aprovació de determinats decrets autonòmics que propicien el tancament d’unitats, com ara l’augment de ràtio a les aules o l’aplicació del districte únic que ha servit pe a tancar escoles públiques.

Tot açò en una voluntat clara i manifesta d’afavorir l’ensenyament privat-concertat ara amb l’anunci del Partit Popular de presentar la segona proposició no de llei a les Corts Valencianes per a la defensa dels concerts educatius.

En aquest sentit la Plataforma subratlla que no hi ha res positiu a favor de l’arranjament escolar proposat i per tant exigeix a la Conselleria d’Educació:

-La necessitat urgent de reduir el nombre d’alumnes per aula i estabilitzar el sistema educatiu, ràtios estables per a poder garantir un ensenyament de qualitat.

-No retallar cap unitat pública mentre hi ha concerts educatius sostinguts amb fons públics.

-Que l’ensenyament públic siga prioritari enfront del concertat que ha de ser subsidiari.

Votació al Consell Escolar Municipal

Entitats de la Plataforma que a més són membres del Consell Escolar Municipal portaren aquestes reivindicacions a la convocatòria de reunió del Consell que es va celebrar ahir on van demanar democràcia i participació i que es votara el punt de la proposta per a deixar constància del rebuig a l’arranjament sobre el qual només es va donar compte.

Comparteix

Icona de pantalla completa