Diari La Veu del País Valencià
El fotògraf alcudià Álvaro Ruiz, nominat als Goya de Fotografia

RedactaVeu / L’Alcúdia.

Per segon any consecutiu ja que en 2013 ja va estar nominat també, el professional alcudià Álvaro Ruiz ha estat nominat per dues fotografies als apartats de retrat i lliure creació. En la selecció dels treballs nominats s’ha valorat tant la tècnica, la il•luminació i composició de l’obra, com l’impacte visual que cada una d’elles provoca en els ulls de l’espectador.

L’associació de Fotògrafs Professionals d’Aragó (AFPA) celebrarà el proper dissabte 24 de gener la XVI Gala dels Premis Goya de Fotografia i Vídeo, certamen que reuneix bianualment els millors fotògrafs espanyols del panorama de la fotografia i de la imatge.

Foto de retrat d’Álvaro Ruiz.

Els Goya de Fotografia es van crear en 1985 i es convoquen coincidint amb les Jornades de fotografia i imatge d’Aragó, que culminen amb la Nit dels Goya. Durant el sopar de cloenda de les jornades es fa el lliurament de les cinc estàtues de bronze als guanyadors en l’apartat de fotografia (retrat, boda, industrial, publicitari i lliure creació) i de vídeo (reportatge social). Aquest és un certamen exclusivament per a professionals que en 1999 es va adaptar amb la concessió de mèrits professionals de la FEPFI.

Álvaro Ruiz.
Tal i com indica el president de l’associació, Manuel Correas, els Premis Goya són, a nivell estatal, els més importants del gremi i la qualitat de les obres que es reben és molt elevada. En aquesta ocasió, cada autor pot presentar fins a deu treballs en fotografia i tres en vídeo, els quals han de ser inèdits, originals i no han d’haver sigut premiats en cap altre concurs o certamen estatal o europeu.

Les obres nominades s’han exposat durant aquest mes de gener en una sala cèntrica de la ciutat.

Foto de lliure creació d’Álvaro Ruiz.

El fotògraf Álvaro Ruiz Nogues, de L’Alcudia (Ribera Alta), ja va obtenir el passat mes de setembre el guardó de la Càmera de Bronze, en la categoria de Retrat, i tres medalles de plata -dues en la categoria d’Il·lustració i una en Retrat- en el prestigiós premi internacional Fotògraf Europeu de l’Any, corresponent a 2014.

Aquest destacat guardó atorgat per la FEP suposà una importantíssima fita en la carrera de Ruiz Nogués, i un recolzament al bon fer del seu treball. Un total de 500 fotògrafs de 22 països competien per aconseguir el reconeixement d’un jurat internacional encarregat d’escollir els noms dels millors professionals europeus de l’any en cada categoria.


La Càmera de Bronze constitueix un reconeixement a les habilitats d’un professional de la fotografia que compta amb una destacada trajectòria professional a la recerca de l’excel·lència i els més alts estàndards de qualitat.


Comparteix

Icona de pantalla completa