La Seu de València ampliarà el museu i mostrarà les restes de la mesquita

L'espai comprendrà tres plantes i exposarà restes arqueològiques de la Catedral
6 gener 2013 01:00h
RedactaVeu /València
 
El projecte, impulsat pel Consell Catedralici, es tracta de l'ampliació de la planta superior i una altra en la inferior del museu del temple, que “actualment disposa d'un espai molt reduït i obsolet, que no s’ha tornat a modificar des de fa 40 anys”.
 
Baix la planta del museu, on ja es va realitzar una excavació arqueològica en els anys seixanta, "hi ha restes de la Catedral més primitiva, restes dels visigots i romans, i també de l'antiga mesquita, que segurament estava bastant pròxima al creuer i presbiteri".
 
Actualment el carrer Barxilla, contigu a la Catedral, es troba a més de tres metres per sobre del que seria la calçada en temps romans, islàmics, visigots i medievals, per això "el que per a nosaltres hui és el subsòl de la Seu, possiblement hauria estat la planta a nivell de carrer en aquelles èpoques", ha matisat.
 
El projecte també inclou la rehabilitació de la zona del museu que va ser cremada durant l'incendi de 1936, així com l'adequació de la primera planta de l'edifici, actualment inutilitzada. "Així s'adequarà el conjunt del museu amb tres plantes i es completarà el volum de l'edifici fins a la capella del Sant Calze".
 
Els treballs, que estan previstos que puguen iniciar-se a finals d’este any, permetran exposar al públic centenars d'obres d'art, que actualment es troben emmagatzemades "per no tenir espai suficient per a la seua exposició".  Així com llibres i objectes de valor que es conserven a la Seu i que podran contemplar-se amb les condicions d'il·luminació i disposició adequades.
 
Font: Arquebisbat de València

 
 
next