Diari La Veu del País Valencià
EUPV demana al Consell que es posicione davant els perills del ‘fracking’

RedactaVeu / Castelló de la Plana.

El candidat autonòmic d’EUPV per Castelló, Jesús Monleón, ha reclamat a la Consellera de Medi Ambient, Isabel Bonig, que es posicione davant l’estudi oficial sobre el fracking fet públic per la formació esquerrana aquesta setmana i que posa de manifest “els greus perills del fracking per les comarques de Castelló”.

EUPV exigeix Bonig i el Consell que es posicionen “clarament” davant els projectes de Montero Energy. Aquest informe és oficial i ha sigut redactat per la Direcció General d’Avaluació Ambiental i Territorial de la pròpia Conselleria, afirma Monleón, qui denuncia que “pareix que han emmudit, han preferit ignorar un estudi signat el 6 de juny de 2014 i que si ha vist la llum ha sigut perquè Esquerra Unida el va demanar i l’ha fet públic”.

El candidat ha valorat aquesta “desídia” del Partit Popular respecte estudis que comprometen el fracking, com va passar amb l’estudi dels experts de la Diputació de Castelló, “que dorm el somni dels justos a un calaix del Consell”. “Aquest fet col•loca el nostre govern del costat dels interessos del sector dels hidrocarburs i en contra dels interessos de la població castellonenca”, sosté Monleón.

Imatge d’arxiu d’una protesta contra el fracking davant les Corts.

Si bé les dades aportades per Avaluació Ambiental no són noves, “refermen el que ja ens havien exposat els estudis previs, que el fracking és una tècnica tremendament lesiva que pot ocasionar contaminació de les aigües i l’atmosfera, sismicitat induïda i greus

perjudicis per l’economia rural per un guany molt escàs, perquè les reserves de gas pissarra a la zona, segons l’estudi, són exigües”, segons EUPV.

Monleón recorda que mentre “les proves en contra del fracking s’acumulen, Bonig prefereix mirar cap altre lloc”, per la qual cosa “demanarem a Les Corts Valencianes que davant aquest nou estudi el PP prenga una decisió definitiva, aturar els permisos a Montero Energy i salvar les nostres comarques de l’espasa de Dàmocles que representa la fractura hidràulica. El que puc assegurar –ha anunciat Monleón- és que si Esquerra Unida té el govern a les properes eleccions, el fracking no tindrà cap futur”.

Comparteix

Icona de pantalla completa