Diari La Veu del País Valencià
Exposició fotogràfica sobre la II Guerra Mundial a Sueca

RedactaVeu / Sueca.

El Consell de la joventut, l’Arxiu Municipal de Sueca i l’Obra Social Fundació “la Caixa” han organitzat una exposició fotogràfica sobre la II Guerra Mundial.

La mostra es pot visitar des de hui dijous 15 de gener fins divendres 5 de febrer, amb l’horari de 18:00 a 21:00 hores. El grup musical Pocatraça, hereus dels mítics The Garrophones, ambientarà l’acte d’inauguració.

L’exposició es compon de 37 fotografies donades per l’ambaixada soviètica al poble de Sueca i que es trobaven emmagatzemades a l’Arxiu Municipal. Totes són positius de gelatina de plata sobre paper fotogràfic de fibra, positivades durant els anys 70 o 80, amb una mida de 30×40 cm.

Aquestes fotografies mostren diferents escenes àlgides de l’avanç de l’exèrcit bolxevic durant el final de II Guerra Mundial, entre les quals destaquen les de la pressa de Berlín.

Les imatges són una exaltació propagandística de la força de l’exèrcit soviètic i representen un gran document gràfic sobre la propaganda del règim comunista.

Les fotografies van arribar a Sueca a principis de la dècada dels 80 gràcies a la bona relació entre l’ambaixada de la Unió Soviètica i l’Ajuntament de l’època, en què l’alcalde i molts dels regidors eren del Partit Comunista.

Comparteix

Icona de pantalla completa