Diari La Veu del País Valencià
[Vídeo] Grezzi dedicarà un carreró sense números de València a Barberá
RedactaVeu / València

“Després de 24 anys al capdavant de l’alcaldia de la ciutat de València, que Rita Barberá Nolla acabe tard o d’hora rebent un carrer amb el seu nom en la ciutat és alguna cosa inevitable”, assegura Giuseppe Grezzi.

Per eixe motiu el portaveu municipal de VerdsEquo i candidat en el procés de primàries de Compromís a la llista municipal de la ciutat de València ha anunciat la seua intenció que eixe moment es produïsca “una vegada la seua formació lleve de l’alcaldia a la líder populista en 2015”.

“Independentment dels seus encerts -els menys- i els seus errors, en condició del càrrec que ha exercit durant tant de temps Barberá acabaria rebent aquest honor. Per eixe motiu, i amb la finalitat de tancar la seua ruïnosa etapa i assegurar-nos que ho rep com mereix, em compromet al fet que entre les nostres gestions després d’abordar a l’equip de govern municipal i mentre tractem d’esmenar la seua herència, ens encarregarem que Barberá reba el seu carrer”, ha anunciat Grezzi.

Per a açò, ha afegit el candidat en les primàries de Compromís, “triarem l’espai més digne d’acord als criteris que el seu equip ha utilitzat. Així doncs, i en honor d’agilitar el procés, se li destinarà l’espai actualment triat pel seu equip per al president de la II República, Manuel Azaña”.

>

“Si ho va considerar bo per a Azaña, segur que quedarà encantada”

Davant la circumstància que l’espai és un carreró sense números entre l’estadi del Llevant i el centre comercial annex, Grezzi ha assenyalat que “si Barberá ho va considerar bo per a Azaña segur que quedarà encantada amb ell, encara que mai arribe a escriure’s una carta destinada a eixa adreça”.

Grezzi ha aclarit que, coincidint amb el canvi de nomenclatura d’eixe carreró, el nou equip municipal -en el qual espera estar integrat si rep el suport ciutadà en unes primàries de Compromís a les quals convida a participar a tota la població- buscarà per a Azaña un nou emplaçament, “d’acord a uns criteris més democràtics que els empleats per Barberá i el seu equip”, que -segons Grezzi- durant el seu mandat “han relegat a les principals figures de la nostra història a racons apartats i han dedicat avingudes a ‘amigatxos’ i antivalencianistas”.

Una plaça per a Carlos Caszely

Coincidint amb el canvi de nomenclatura d’eixe carrer -que Grezzi engloba dins d’un pla en el qual s’eliminaran de la llista de carrers valenciana totes les referències als colpistes que van iniciar la Guerra Civil espanyola i al govern franquista posterior- Grezzi contempla dedicar l’extrem que limita amb una entrada al centre comercial i s’obri en plaça en forma de “V”, a Carlos Caszely.

Carlos Humberto Caszely Garrido (Santiago, 5 de juliol de 1950) és un dels exjugadors més benvolguts per l’afició granota, on els més veterans encara recorden l’olfacte golejador del qui va fer gala després del seu fitxatge en la temporada 73-74, anys abans d’obtenir el reconeixement internacional.

Però com recorda Grezzi, ‘El Xino’, com era conegut Caszely en el camp, també va destacar pels seus valors humans fora d’ell, on, “malgrat el perill que suposava per a ell i la seua família, es va mostrar com un ferm opositor a la dictadura d’Augusto Pinochet en el seu país”. “Els motius per al reconeixement sobren”, apunta Grezzi, per la qual cosa, si hi ha acord amb el club i l’associació de penyes, el seu desig és que dispose d’eixe merescut homenatge al costat de l’estadi.

Comparteix

Icona de pantalla completa