Diari La Veu del País Valencià
Mas anuncia eleccions per al 27 de setembre amb llistes separades

ACN / Barcelona.

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha anunciat aquest dijous que les eleccions al Parlament s’avançaran al 27 de setembre del 2015, amb llistes separades i un full de ruta en comú.

Mas ha acordat amb el president d’ERC, Oriol Junqueras, que els comicis siguin després de l’estiu, i el president ha escollit aquesta data, tot just un any després que ell mateix signés el decret de convocatòria de la consulta del 9 de novembre.

El primer dia de campanya electoral serà l’Onze de Setembre. També ha anunciat que el Govern i ERC reafirmen l’acord de legislatura signat fa dos anys i reactivaran les converses en els properes dies per aprovar els pressupostos.

Junqueras accepta que les eleccions siguin al setembre perquè creu que és l’única manera d’anticipar-les

El president d’ERC, Oriol Junqueras ha definit l’acord subscrit aquest dimecres amb el president de la Generalitat com el “millor”, perquè fixa una data en què els catalans podran votar per la independència. “Els acords exigeixen cessions de totes les parts. Si no, no hi havia eleccions”, ha indicat en la seva compareixença al Palau de la Generalitat.

Tot i que ERC havia reclamat repetidament que les eleccions es fessin abans de les municipals, Junqueras ha reconegut que situar-les al setembre era l’única manera de garantir que Artur Mas les anticipés. Per garantir l’estabilitat del Govern, ERC ha obert la porta a aprovar els pressupostos del 2015 si garanteixen la creació d’estructures d’Estat.

Oriol Junqueras, en la seva compareixença posterior a la reunió.

Comparteix

Icona de pantalla completa