Diari La Veu del País Valencià
El judici de ‘Fitur’ a València, en plena campanya electoral
ACN / RedactaVeu / València

El judici investiga els contractes que va signar la Generalitat amb empreses de la trama ‘Gürtel’ per a l’organització dels pavellons de la fira de turisme Fitur dels anys 2008 i 2009. Havia d’haver començat el 31 de març de 2014 i ho farà justament un any més tard. El TSJ valencià ha informat que es preveuen 37 sessions de judici (incloent algun dissabte i el 3 d’agost). Els dies 31 de març i 1 d’abril estaran dedicats a les qüestions prèvies i les declaracions començaran el 10 d’abril. Les eleccions autonòmiques i municipals al País Valencià es realitzaran el 24 de maig.

Entre els acusats es troba l’exconsellera de Turisme, Milagrosa Martínez, acusada de prevaricació administrativa, malversació, tràfic d’influències i suborn passiu per haver rebut presumptament un rellotge valorat en 2.400 euros. El fiscal demana per a ella 11 anys de presó i 34 d’inhabilitació.

L’altra acusada, l’exconsellera de Turisme, Angélica Such, està acusada de prevaricació i el fiscal demana 9 anys d’inhabilitació.

El jutge va imputar 11 persones més entre elles Francisco Correa, Álvaro Pérez i Pablo Crespo (dirigents de les empreses). Els responsables de les empreses de la trama ‘Gürtel’, ja han comparegut com a testimonis en altres processos relacionats amb la gestió de Francisco Camps, seran jutjats aquesta vegada com a acusats de delictes de tràfic d’influències, prevaricació, malversació i falsificació. Al seu costat, altres empleats de les empreses com Cándido Herrero, Isabel Jordán i Mónica Magariños.

Entre els testimonis citats al judici hi ha l’expresident de la Generalitat, Francisco Camps i l’exconseller i antic portaveu del PP valencià, Rafael Blasco (diputat no adscrit) actualment immers en un altre procés judicial i condemnat a presó pel ‘cas Cooperacio’.

Comparteix

Icona de pantalla completa