Diari La Veu del País Valencià
Dos de cada tres valencians afirmen que separen els residus diàriament
EFE / València

Ecoembes és l’organització que gestiona la recuperació i el reciclatge dels envasos de plàstic, les llaunes i els brics (contenidor groc) i els envasos de cartró i paper (contenidor blau) a l’estat espanyol. L’estudi destaca que el 91 % dels valencians considera el reciclatge i la separació de residus actes molt o bastant important per a la protecció del medi ambient, xifra superior a la mitjana espanyola, del 86 %.

També afirma que els valencians consideren que reciclar comporta molts i marcats beneficis i entre les raons per les quals consideren que reciclar és molt important destaquen la protecció del medi ambient (90 %), el benefici social (85 %) o per l’educació dels fills (86 %). Segons Antonio Barrón, director de comunicació corporativa i màrqueting d’Ecoembes, “gràcies a la contribució del ciutadà, l’estat espanyol compta amb una taxa de reciclat pròxima al 70 %, és a dir, 15 punts per sobre de l’objectiu fixat per la Unió Europea, la qual cosa ens situa al capdavant d’Europa i en la línia de països amb una gran tradició recicladora”.

Pel que fa als frens al reciclatge, la majoria es refereix a qüestions personals com la falta d’espai a les seues cuines o la falta de temps (28 %), uns altres al·ludeixen a raons emocionals com la incomoditat, el desconeixement o la falta d’ajuda (23 %), i uns altres es justifiquen en aspectes logístics com la llunyania dels contenidors (37 %).

Quant a l’ús que se li dóna als residus una vegada arreplegats, els valencians assenyalen que es reciclen o transformen en altres materials i la majoria dels enquestats considera la necessitat de seguir millorant en la labor informativa i de sensibilització, amb vista a un futur en què es necessitarà reciclar encara més.

L’informe destaca que cada vegada són més els ciutadans que saben on han de dipositar els seus residus, la qual cosa contribueix al descens del nombre d’impropis (residus dipositats erròniament) als contenidors blau i groc.

Comparteix

Icona de pantalla completa