Diari La Veu del País Valencià
Els Ports perd pràcticament 500 habitants en només dos anys

Segueix la tendència negativa pel que fa a habitants als Ports, que en suma 7.614 segons les dades del Padró Municipal a 1 de gener de 2014. Estadística molt dolenta, ja que es perden 246 veïns respecte al 2013, una dada pareguda a la del passat any en què es van perdre 248 i es va baixar de les 8.000 persones a la comarca. Per tant, la baixada en sols dos anys és de pràcticament 500 habitants als Ports. La dinàmica és molt negativa i s’encadenen diversos anys amb baixades, sent la darrera crescuda al 2010, quan es va créixer i s’aplegava als 8.261 habitants. A més, enguany, un total de quinze localitats baixen i sols en pugen dos.

Unes estadístiques que ha donat a conéixer l’Institut Nacional d’Estadística (INE) i, com sempre, ho ha fet a principis d’un nou any. Són xifres oficials de població resultant de la revisió del Padró Municipal que van haver de fer tots els pobles a principis de 2014.

En quant a xifres en concret, els únics municipis que trenquen la tendència, al pujar respecte a l’anterior dada, són Ares del Maestrat amb 4 habitants més i es queda amb 210 i Castell de Cabres que puja un habitant i es queda amb 16, i segueix sent el municipi amb menor població del País Valencià. Cap localitat repeteix i les altres baixen. La més destacada és Morella amb 86 habitants menys i se’n queda amb 2.638. El passat any la capital dels Ports sols baixava 15 habitants i aquesta vegada la baixada és més significativa.

Tot seguit va Vilafranca, que no en perd tants com fa un any, però en baixa 47 i es queda en 2.353. En quant a proporció, hi ha municipis on s’acusen més les baixades, com la Mata que en perd 27 i baixa dels 200 habitants i es queda amb 181. També destaca la xifra de la la Pobla de Benifassà, el tercer en la classificació de davallades, perd 28 i es queda en 226. També destaca la baixada d’Olocau del Rei (-15) i queda amb 118. Cinctorres i Forcall frenen la davallada dels altres anys i en perden però no de forma tant significativa, amb menys 5 habitants i menys 10 habitants, respectivament.

D’aquesta forma, el total és de 7.614 persones a 1 de gener de 2015 als Ports, mentre que al 2013 hi havia una població de 7.860. Una baixada de 246 persones en total. Unes xifres que accentuen la tendència negativa. Entre les variables que s’han de tenir en compte per comprendre les dades estan els naixements, les defuncions i els fluxos migratoris, sobretot en les grans poblacions. Darrerament, molts dels immigrants que van venir a la nostra comarca han tornat als seus països. Aquest seria un dels factors principals de la davallada, així com el fet que les defuncions guanyen terreny als naixements.

Notícia publicada en ComarquesNord.cat

Comparteix

Icona de pantalla completa