Diari La Veu del País Valencià
Baldoví pregunta a Montoro ‘fins a quan pensa riure-li les gràcies a Torró’

RedactaVeu / Gandia.

Compromís per Gandia ha advertit de manera reiterada al Ministeri d’Hisenda i a la Delegació del Govern, sobre el caràcter il·legal dels pressupostos de 2013 i de 2014, sense cap acció per part del govern espanyol.

És per aquesta raó, que davant la situació caòtica de l’economia local, com va quedar demostrada amb la no aprovació dels pressupostos de 2015, la portaveu, Lorena Milvaques, ha anunciat aquest matí que el seu grup interpel·larà, novament, Cristóbal Montoro, mitjançant el seu diputat al Congrés, Joan Baldoví. “I la raó que justifica una decisió d’aquestes característiques està més que clara, el fet que la proposta de pressupost presentada per l’equip de govern era manifestament il·legal, tal i com ja vam dir el seu dia des d’aquest Grup de Compromís, i que repetim constantment des de fa tres anys”.

Milvaques ha recordat que la situació de l’Ajuntament de Gandia s’ha fet insostenible, amb un deute ja al voltant dels 300 milions d’euros “i una incapacitat total i absoluta de fer front a les obligacions de pagament de l’administració local. Aquestes són les raons que ens mouen a denunciar novament la situació”.

Per la seua banda, Baldoví ha mostrat la seua perplexitat i s’ha confessat “escandalitzat” davant la situació econòmica de l’Ajuntament de Gandia que fa incomprensible “que Montoro continue rient-li les gràcies a un alcalde pintoresc, per emprar un qualificatiu, com el senyor Torró. I més, tenint en compte que el Ministeri d’Hisenda ha concedit fins a dos plans d’ajuda al consistori local per al pagament del deute a les empreses proveïdores, així com un retard en la carència en la devolució del préstec del segon dels plans-rescat. ¿Cóm és possible que el govern espanyol no vigile el que es fa amb als seus diners o no controle els ajuntaments que rescata financerament? Quan pensa intervindre’l?” s’ha pregunta el diputat de Sueca.

Cal recordar que, malgrat comptar amb la majoria absoluta dels membres de la Corporació Municipal de Gandia, el Partit Popular, en el ple celebrat el dia 18 de desembre de 2014, va decidir deixar sobre la taula l’aprovació dels pressupostos municipals per a l’exercici 2015. Des de Compromís asseguren que la raó que justifica una decisió d’aquestes característiques es fonamenta en el fet que la proposta de pressupost presentada per l’equip de govern del PP era manifestament il·legal. En aquest sentit, cal tenir en compte que:

1.- El projecte de pressupost per al 2015 contemplava, per tercer any consecutiu, una previsió d’ingressos de 10’5 milions d’euros en concepte de cànons anticipats de concessions que fins ara no s’han aconseguit cobrar.

2.- L’interventor municipal advertia sobre la falta de justificació en l’obtenció d’alguns dels ingressos previstos en determinades partides.

3.- El projecte de pressupost no contemplava el pagament de les obligacions de pagament contretes amb entitats financeres.

4.- El projecte no preveia compensar la liquidació negativa de 21 milions d’euros de l’exercici 2013.

“Mentre el PP augmenta l’endeutament d’esta ciutat amb obres innecessàries, amb contractacions diàries d’amics i coneguts, amb compres de boleres, discoteques, citroëns.., amb trasllats d’escultures, remodelacions de parcs que no vol ningú, i moltíssimes coses més… altres tanquen els ulls, sent copartíceps de la política de despesa sense mesura de Torró”, ha conclòs la regidora de Compromís per Gandia.

Comparteix

Icona de pantalla completa