Diari La Veu del País Valencià
[Vídeo] L’Audiència Nacional imputa un humorista per ‘equiparar el PP amb ETA’

La Marea / Madrid.

L’Audiència Nacional ha imputat el presentador i director del programa de televisió Tuerka News, Facu Díaz, per l’‘sketch’ humorístic ‘El PP es dissol’, emés l’octubre de 2014.

L’acusat ha rebut l’ordre de declarar davant el jutge la setmana vinent. L’organització ‘Dignidad y Justicia’ el va denunciar per “humiliació a víctimes de terrorisme”, a pesar que, com Díaz destaca, en el vídeo no s’hi fa referència.

Dignitat i Justícia va denunciar el vídeo perquè, al seu judici, equiparava el PP amb ETA en “to burlesc i de mofa”, amb una escenografia “pròpia dels comunicats audiovisuals d’aquesta organització terrorista”.

“És una persecució política. Hi ha una politització més que evident”, afirma el presentador, que atribueix l’atac al fet que el seu programa s’emet a La Tuerka, l’espai televisiu que ha presentat el secretari general de Podemos Pablo Iglesias els últims anys. “Si no estiguera vinculat a Pablo Iglesias, no hauria ocorregut”, assegura Díaz, al mateix temps que recorda que ell no forma part de Podemos: “Cerquen desprestigiar un partit polític al qual no pertany”.

A més, Díaz afig que altres cadenes com Intereconomía o La Sexta ja havien fet vídeos d’humor amb passamuntanyes en anteriors ocasions. “Haurien d’haver-me condemnat per ser poc original, no per humiliació a les víctimes”, ironitza el presentador, que ha fet pública la imputació a través de Twitter sense perdre el sentit de l’humor.

En la paròdia, el presentador anuncia encaputxat que el PP “ha decidit cessar la seua activitat i lliurar les armes (…) Diversos dels seus membres s’incorporaran a la vida política a través de formacions com Vox o UPyD (…) Són molts anys enganyant i untant la gent”.

Al vídeo, de 3:41 minuts de durada, Díaz ironitza com a portaveu del PP amb diverses reivindicacions: “L’acostament de preses i presos populars a Andorra… o a algun lloc on es menge bé (…) i la immediata posada en llibertat del nostre ideòleg: Luis Bárcenas”. L’sketch finalitza amb la frase “PP presoak etxera” (presos del PP, a casa), en al·lusió al lema Euskal presoak etxera (presos bascos, a casa) de les organitzacions que reclamen l’acostament de presos al País Basc.

Aquesta informació ha sigut publicada en La Marea. Traducció: La Veu del País Valencià.

Comparteix

Icona de pantalla completa