Diari La Veu del País Valencià
‘Podem busca transformar Castelló, no fer-li matisos’

RedactaVeu / Castelló de la Plana

“Busquem la transformació de Castelló, no fer-li matisos”. Les paraules corresponen al secretari general de Podem Castelló, César Jiménez, que ha exposat davant els representants dels mitjans de comunicació la proposta de la formació que lidera Pablo Iglesias per a la capital de la Plana.

Recentment escollit secretari general de Podem Castelló el passat 2 de gener en primàries, Jiménez va oferir una roda de premsa en l’Antiga Estació de Castelló per a explicar l’estratègia electoral de Podem per a convertir-se “en clau de canvi per als castellonencs”.

Així, César Jiménez ha manifestat que la proposta de Podem Castelló és per a assolir “una transformació de Castelló, no ens conformem amb fer-li matisos”.

Estratègia electoral

Segons ha explicat el flamant secretari general de Podem Castelló, “no volem prendre el poder perquè sí, volem transformar la societat. Des d’una posició de majoria absoluta és més fàcil; però si no arribem, no ens obliguem a pactar en ningú; tots els inscrits de Podem Castelló decidiran en referèndum si pactem amb uns o amb altres, o ens mantenim en l’oposició. La ciutadania escollirà quina és la posició més transformadora. Això és nova política”.

Segon va explicar Jiménez sobre la situació política de la Castelló, “ara mateix l’opció electoral més probable de Podem és integrar-se en la iniciativa Guanyar Castelló, però la decisió no està presa”. En aquest sentit ha anunciat que el pròxim 15 de gener es decidirà en assemblea amb quina forma jurídica es presenta Guanyar. “Participarem a títol individual, no emetrem cap consigna de vot, perquè no volem que siga ‘la iniciativa de Podem’, sinó que vinga de la societat civil i els moviments socials. Encara així, intentarem que siga una agrupació electoral. Si la votació és favorable a la coalició de partits. Haurem de veure amb quines condicions, i si no s’acompleixen els mínims de la nova política (primàries obertes sense quotes, codi ètic, i generació d’una identitat nova amb vocació guanyadora) haurem de renunciar a eixa via i potenciar una agrupació electoral pròpia”.

El procés autonòmic de Podem

Desprès de la constitució de Podem en els municipis, ara s’inicia el mateix procés en el nivell territorial autonòmic. “El procés va començar ahir i conclourà el dia 14 de febrer. Fins al dia 25 es poden presentar candidatures, i encara no sabem si algú de Castelló optarà a secretari general. La setmana que ve, el dimarts 14, hi haurà assemblea per a atorgar avals. Qualsevol persona podrà demanar l’aval i configurar una llista amb persones de qualsevol part del territori si ho desitja. I les votacions seran de nou telemàtiques amb el sistema telemàtic d’Agora Voting”, va anunciar Jiménez.

Finalment, Jiménez ha anunciat la mobilització preparada per al dia 31 de gener a Madrid anomenada ‘Marcha por el cambio’. Des del Consell Ciutadà de Castelló i dels cercles municipals “ja s’estan amanint autobusos perquè puga anar aquell qui vulga, independentment de la seua situació econòmica”.

Comparteix

Icona de pantalla completa