Diari La Veu del País Valencià
Sebastià: ‘L’única solució a la crema de la palla de l’arròs és el seu reaprofitament’
Xavier Pérez / Alzira

La seu de la Mancomunitat de Municipis de la Ribera Alta a Alzira ha sigut l’escenari per la compareixença de l’eurodiputat de Compromís, Jordi Sebastià, que ha visitat la ciutat per prendre nota dels diversos problemes que té en aquests moments la Ribera.

Un dels més importants és l’agricultura, i en concret, un que afecta llauradors i el medi ambient, com és l’etern dilema de la crema o no de la palla de l’arròs al Parc Natural de l’Albufera.

Sebastià ha dit que “l’única solució possible per a llauradors i per al medi ambient és la recollida de la palla i el seu reaprofitament”. L’eurodiputat reconeix que aquesta solució “costa diners als llauradors, i per això nosaltres proposem que es cree un fons per indemnitzar l’agricultor per replegar la palla”. Per això, “nosaltres tenim previst una reunió amb totes les parts implicades per portar a Europa una proposta conjunta”, ha dit.
D’altra banda, també ha repassat les polítiques agràries europees, “que amb la nova Comissió Europea beneficiaran sempre els latifundistes”.

Un Pla del Xúquer ‘il·legal’

El Xúquer també ha sigut protagonista de la roda de premsa. Sebastià ha qualificat el Pla de Conca del Xúquer d’“il•legal” ja que “va en contra de la normativa europea. Un riu primer ha d’estar viu i després aprofitar el que es puga, al Xúquer ha passat el contrari; primer s’ha repartit l’aigua i després el riu s’ha quedat sense el cabal ecològic necessari”.

Sebastià (centre), hui a Alzira amb Ivan Martí i Maria Josep Talens.

Sebastià també ha repassat algunes qüestions sobre la violència de gènere i ha donat una xifra brutal: “una de cada quatres dones europees ha patit violència de gènere i estem treballant de valent per acabar amb aquesta xacra”.

Comparteix

Icona de pantalla completa