Diari La Veu del País Valencià
Les últimes 4 polèmiques de l’alcalde de Gandia

Racó Català.

L’alcalde de l’ajuntament de Gandia, Arturo Torró, ha tornat a ser notícia aquesta setmana per unes polèmiques declaracions. Tot i això, no és la primera vegada que un comentari o una decisió de Torró genera reaccions diverses dins i fora del consistori. A continuació, recollim els últims 4 controvertits episodis protagonitzats per l’alcalde.

1- L’ajuntament de Gandia va decidir enviar a la policia tots aquells ciutadans extracomunitaris que volguessin registrar-se a la ciutat malgrat el suggeriment de la defensora del Poble d’anul·lar aquest tràmit policial. Tot i les crítiques que ha generat aquesta política d’empadronament, Arturo Torró va fer dimarts unes noves declaracions polèmiques. Segons l’alcalde, la mort d’un agent de la Policia Nacional a les vies del tren de Madrid s’hagués evitat “si a Espanya s’apliqués la política d’empadronament de Gandia”. Alhora, Torró assegura que “l’assassí del policia nacional Francisco Javier Ortega seria al seu país o a la presó”.

2- El govern municipal del PP de Gandia va retirar l’escultura d’Antoni Miró commemorativa de la Batalla d’Almansa perquè la considerava “catalanista” i una “vergonya”. El mateix regidor de cultura de l’Ajuntament va acusar l’escultor “d’amagar símbols catalanistes” com la senyera. En aquest sentit, Torró va voler detallar que “els madrilenys que vénen no l’entenen i molts veïns tampoc”. Miró va dissenyar l’obra per commemorar el 300 aniversari de la Batalla d’Almansa i aquesta va ser finançada pel Ministeri de Foment.

3- L’ajuntament de Gandia va publicar a la seva pàgina de Facebook un àlbum de fotografies titulat en valencià. Una usuària va queixar-se a través d’un comentari i el consistori va demanar-li disculpes assegurant que “la majoria de publicacions estan en castellà perquè pugui entendre-les tothom, però a vegades els hi agrada publicar en valencià”.

4- Un altre dels episodis polèmics que ha provocat l’alcalde Torró es va produir el passat mes de novembre quan en una festa de Halloween un regidor de l’ajuntament de Gandia va disfressar-se de Hitler. Torró, que és qui organitzava aquesta festa, va defensar la disfressa del regidor del PP Toni Rodríguez detallant que “es tractava de ridiculitzar-lo i mostrar-lo com un personatge d’horror”.

Comparteix

Icona de pantalla completa