Diari La Veu del País Valencià
EUPV afirma que les paraules ‘racistes’ de Torró ‘deningren la imatge de Gandia’

RedactaVeu / Gandia

EUPV de Gandia ha fet públic un comunicat en què considera “totalment fora de lloc relacionar el terrible assassinat del policia nacional amb els mètodes il•legals de l’ajuntament de Gandia per a no empadronar a ciutadans estrangers”.

En la mateixa nota, la formació d’esquerres veu a Gandia “un bon exemple de convivència ciutadana entre diferents cultures” i titlla els mètodes de l’alcalde de la ciutat, Arturo Torró, “d’autoritaris, intentant criminalitzar a la immigració”.

EUPV Gandia considera “gravíssimes” les declaracions abocades per l’alcalde de Gandia en referència al lamentable assassinat del policia nacional Francisco J. Ortega i creu que “denigra la imatge de la nostra ciutat, que sempre ha sigut un exemple de convivència, amb la finalitat d’evitar parlar del vertader problema dels ciutadans: la corrupció i l’atur”.

“Torró està acostant-se a la ultradreta”

Així mateix, Esquerra Unida qualifica de “lamentable” el succés que va acabar amb la vida de l’agent, així com la necessària recerca sobre aquest tema i el degut compliment del codi penal, i considera que Arturo Torró està “intentant rentar la seua imatge negativa acostant-se a la ultradreta en un moment en què la major part de la ciutadania està espantada per la fallida de l’Ajuntament i per diversos problemes en la seua gestió al capdavant del consistori local.

El coordinador d’EUPV, Nahuel González, ha assegurat: “És vergonyós veure com un alcalde que arruïna una ciutat, ja que no genera ocupació i ens fa viure en una constant polèmica, és capaç d’intentar relacionar el terrible succés de l’assassinat d’un agent amb la seua forma il•legal de no empadronar a ningú”.

Segons Gonzélez, “la millor forma d’acabar amb la delinqüència, a part d’aplicar el codi penal, és acabar amb la misèria que viuen centenars de famílies en la nostra ciutat i a la qual el Partit Popular segueix sense donar solució”. Per aquesta raó, el col•lectiu d’esquerres demana a l’alcalde que “es retracte” i que estiga a l’altura de les circumstàncies”.

Comparteix

Icona de pantalla completa