Diari La Veu del País Valencià
Paralitzada la restauració hidrològica forestal a la conca del riu Girona
RedactaVeu / Beniarbeg

Tots dos dirigents d’EU, Lluís Torró i Miguel Ángel Pavón, denuncien que deu anys després d’aprovar-se el PATRICOVA no s’hagen dut a terme les actuacions de restauració hidrològica forestal previstes a les comarques d’Alacant, incloent les previstes a la conca del riu Girona

El diputat d’EUPV per Alacant, Lluís Torró, juntament amb el membre de l’Àrea de Medi Ambient del mateix partit, Miguel Ángel Pavón, i diversos militants de la formació d’esquerres a la Marina Alta, han mantingut una trobada a Beniarbeig amb diversos membres de la Plataforma Ciutadana Riu Girona. Allí, han traslladat a la Plataforma el rebuig d’EU al pla contra avingudes que ha elaborat la Confederació Hidrogràfica del Xúquer (CHJ) per a la comarca de la Marina Alta.

Per a Torró i Pavón el pla de la CHJ suposa una agressió ambiental i paisatgística al riu Girona i el seu entorn, ja que es basa amb el que anomenen ‘obra dura’ d’una nova presa en els voltants de la ja construïda d’Isbert.

“Menys formigó a les lleres i més actuacions de restauració hidrològica forestal”, han assenyalat tots dos dirigents.

Ensuliada del pont de Beniarbeig

El diputat d’EUPV ha apostat per reformular el pla de la CHJ per a basar-se en les actuacions de restauració hidrològica forestal que el Pla d’Acció Territorial contra el Risc d’Inundació de la Comunitat Valenciana (PATRICOVA) preveu per a la Marina Alta, una de les quals es planteja per a la conca del riu Girona.

“El PATRICOVA ha complit ja deu anys des de la seua aprovació sense que s’haja dut a terme cap de les actuacions de restauració previstes en les comarques d’Alacant, incloent les previstes a la conca del riu Girona” han denunciat Miguel Ángel Pavón i Lluís Torró.

Per a Miguel Ángel Pavón, “la reforestació amb espècies autòctones de la conca del riu Girona per a afavorir la infiltració de l’aigua en els aqüífers i reduir els vessaments i les puntes de cabal del riu, contribuiria a recuperar les formacions forestals de la Marina Alta, generaria més ocupació que les preses o dics de laminació que planteja la CHJ i suposaria una millora ambiental i paisatgística del territori”.

Per tot açò, EU traslladarà al Congrés, a traves del diputat d’EU Ricardo Sixto, una proposició no de llei rebutjant el pla de la CHJ i plantejant com a alternativa un pla basat en actuacions de restauració hidrològic forestal.

>

Enfosament del pont del Girona a Beniarbeig

Comparteix

Icona de pantalla completa