Diari La Veu del País Valencià
Direcció i comitè d’empresa acorden l’ERO de CCOO PV
RedactaVeu / València

L’acord, que té una durada general d’aplicació de tres anys, entre l’1 de gener de 2015 i el 31 de desembre de 2017, preveu una reducció de salaris de forma escalonada entre un 5 i un 10%. Aquesta disminució, que va en funció d’uns trams salarials, no s’aplicarà a les persones afectades per mesures suspensives, segons ha informat CCOO PV.

El text contempla la suspensió temporal d’ocupació o reducció de jornada per a 129 persones i es realitzarà per tres anys sobre la jornada anual pactada en el conveni col•lectiu, que és de 1.620 anuals, amb uns percentatges que oscil•len entre un 20% i un 30%, segons edat i categoria professional.

En qualsevol cas, “mantindran els 23 dies hàbils de vacances previstos en el conveni d’empresa”, segons CCOO PV que puntualitza que queden exclosos d’aquesta mesura els Serveis Jurídics i el Gabinet Tècnic, “per la prioritat que tenen per a l’activitat sindical”.

La combinació d’aquestes mesures, segons Comissions Obreres, “ha permès reduir considerablement el nombre d’extincions previstes en la proposta inicial. De 39 a un màxim de sis, que poden disminuir depenent del nombre de baixes voluntàries incentivades i del compliment de la previsió de la direcció en matèria econòmica. En la primera fase, que va finalitzar el passat 23 de desembre, s’han adherit 14 persones. S’obri ara una segona fase que culmina l’1 d’abril. La indemnització contemplada és de 35 dies per any treballat amb un topall de 16 mensualitats”.

A més, per a les baixes voluntàries, es crea una borsa d’ocupació que durarà quatre anys per a cobrir qualsevol lloc de treball, tant temporal com a indefinit. Si la incorporació es produeix en el primer any es retornarà el 50% de l’incentiu pagat amb la baixa, si és en el segon any el 25% i, en el tercer o quart, el 12,50%. Si no s’aplicara aquesta clàusula de reversió, la indemnització s’incrementaria fins als 45 dies per any treballat fins un total de 42 mensualitats, segons el sindicat.

L’ERO prohibeix expressament la realització d’hores extraordinàries, a més que no es podrà contractar ningú ni externalitzar les tasques pròpies del personal laboral, amb l’excepció de contractes de relleu, explica CC OO PV.

Comparteix

Icona de pantalla completa