Diari La Veu del País Valencià
Nolotire, medicina valenciana contra la crisi i el consumisme

Voro Maroto / eldiario.es

Nolotire es defineix com una franquícia de tendes de compravenda, barata i subhastes de segona mà. La seua aportació especial passa per ser el tracte personal, la transparència (es compra i ven en un mateix mostrador, a diferència d’altres iniciatives d’aquest estil) i la garantia: sis mesos de termini per a retornar els productes, sense explicacions, sempre que estiguen en el mateix estat que es van comprar.

Amb aqueixa fórmula, el creixement de Nolotire sembla brutal: 13 tendes -bàsicament en règim de franquícia- i altres quatre a punt d’obrir. Al País Valencià ja tenen establiments a Sant Vicent del Raspeig, Petrer, Vila-real i València. Xàtiva i Benidorm tindran un Nolotire en breu. València va obrir al desembre, com Segòvia i Tarragona.

Paco Simón és un dels tres socis que ha invertit en Nolotire València. En poc més de dues setmanes és prompte per a valorar el negoci, però ja detecta tendències. “Ens estan arribant molts joguets de xiquets que ja han crescut; de vegades ens els porten solament els pares, però en ocasions vénen amb els seus fills, la qual cosa està molt bé doncs aprenen a donar-li més valor i vida a les coses. També ens ofereixen molts mòbils, rellotges, bicicletes, petits electrodomèstics en desús. A més, vénen persones amb llibres, DVD, discos de vinil, però com es paga tan poc (entre 0,10 i 0,20 l’exemplar) se’ns ha ocorregut una iniciativa per a impulsar l’afició per la lectura, el cinema i la música: ens portes 2 llibres, DVD o discos que ja no vulgues i te’n portes un que t’interesse”.

Consumisme

Nolotire… fomenta el consumisme o al contrari? “Creiem que posar en valor el concepte de segona mà serveix per a allargar la vida de les coses, cuidar-les més i, al mateix temps, obtenir benefici econòmic perquè pots vendre-les després d’usar-les o comprar-les més barates si algú les ha usat abans que tu. I açò no significa que venguem productes de deixalla ja que a tots els nostres clients els diem que la nostra màxima és oferir articles que u mateix estaria disposat a comprar”, diu Simón.

Caldrà esperar per a valorar l’èxit de Nolotire, però la seua ràpida expansió és un fet. “Aportem alguna cosa fonamental: el tracte personal. Nosaltres valorem els articles que ens ofereixen, cara a cara amb les persones; el mateix fem en les vendes, provem els articles, donem sis mesos de garantia i retornem els diners si sorgeix algun problema o fins i tot si el client canvia d’opinió (sempre que l’article estiga en el mateix estat que el va adquirir). I a diferència d’altres tendes de segona mà, en Nolotire comprem i venem en el mateix mostrador amb total transparència; uns altres tenen dos espais separats físicament”.

Simón, com molts altres emprenedors, va llançar amb els seus socis Nolotire València després de quedar-se en atur. Com diu el lema de la companyia, “medicina contra la crisi”. Un possible negoci per als seus impulsors i, tal vegada també, per als seus clients.

Aquesta informació ha sigut publicada en eldiario.es. Traducció: La Veu del País Valencià.

Comparteix

Icona de pantalla completa