Diari La Veu del País Valencià
[Vídeo] ‘El Colp’, quan hui és ahir

Leo Part / València

Un xiquet mira la tele, mentrestant els seus pares preparen la taula per a sopar, una escena quotidiana que és abruptament trencada pels successos que veuen per la pantalla…

Aquest és el plantejament inicial d’El Colp, l’últim curtmetratge del director i guionista benicarlando Fèlix Tena que mostra com hui es converteix en ahir. Es tracta d’un treball audiovisual de poc més de 5 minuts de duració que La Veu ofereix als seus lectors íntegrament i on l’actor Sergio Caballero és el pare, Sara Vallés la mare i Nicolau Tena el fill.

Segons Tena, El Colp és “una tornada al passat, una involució per causes alienes als protagonistes que converteix el present en un temps ja viscut. Un viatge forçat als pitjors records de l’ahir, on l’espectador participa en primera persona d’un exercici del record” en aquest relat que barreja realitat i ficció de diferents moments històrics.

La idea

“Aquella nit patirem la impotència i la indignació davant una agressió terrible, en una atmosfera asfixiant que recordava un colp d’estat”, indica Tena en referència al 29 de novembre de 2013, jornada en què Televisió Valenciana va ser clausurada per ordre del govern de la Generalitat després de 24 anys d’emissions.

Fèlix Tena, treballador de RTVV durant 22 anys com a periodista, va passar aquella nit a Burjassot i considera “absolutament demencial” que un mitjà de comunicació de tots els valencians fora pres per la policia de matinada. “Aquest tancament va ser una agressió contra els drets humans amb escassos precedents al món, que suposa un retrocés de tres dècades en la difusió de la llengua i la identitat dels valencians”, denuncia l’autor d’El Colp.

>

Comparteix

Icona de pantalla completa