Diari La Veu del País Valencià
Rull: ‘Podemos és l’instrument per evitar que es trenque Espanya’
ACN / Barcelona

Rull ha advertit que si les properes eleccions catalanes s’afronten amb un esquema clàssic de partits, l’expressió que representa Podemos, “que és importar un model espanyol ignorant la realitat de Catalunya”, se’n pot sortir. “Però si som capaços de fer unes eleccions en termes molt plebiscitaris, en què l’element bàsic siga ‘independència sí o independència no’, Podemos queda en una posició més secundària”, ha argumentat.

Al seu parer, per tant, “com més normals siguen les eleccions, més facilitat perquè Podemos puga avançar”, i encara ha anat més enllà. Rull ha identificat el partit de Pablo Iglesias com “el cavall de Troia del procés”, és a dir, com aquell instrument que ara envia l’Estat per desactivar l’independentisme a Catalunya.

En aquest sentit, ha subratllat que Iglesias “genera entusiasme” en mitjans de comunicació i opinadors que estan “radicalment en contra del procés”, i això “dóna moltes explicacions del que està passant”. Per a ell, Podemos és “l’instrument que tenen per evitar que es trenque Espanya”, però ha remarcat que pot donar-se la paradoxa que “acabe sent l’instrument de la casta dels espanyols”, aquella que tant critica la seua cara més visible.

El líder de CDC ha criticat les “expressions de Lerrouxisme” d’Iglesias, perquè “no aporten res de bo al país” i perquè només signifiquen “frontisme”. De fet, ha augurat que amb un Podemos molt potent a Catalunya, “la Via Catalana no hagués estat possible, perquè no hagués estat possible que gent de procedències ideològiques tan diferents s’hagués donat la mà”. “Nosaltres, per construir un país millor, ens podem donar la mà amb gent que té idees molt diferents sobre el dia a dia, i això, amb l’actitud frontista és impossible de construir”, ha reblat.

Comparteix

Icona de pantalla completa