Diari La Veu del País Valencià
La dona dependent encadenada a València inicia la vaga de fam
EFE / València

Així ho ha assegurat hui Dolors Carrasquilla, qui ha començat la vaga de fam a pesar que ha sigut citada a les 12.30 hores per l’Institut Nacional de la Seguretat Social (INSS) per a realitzar-li una nova valoració. Fonts de la Delegació del Govern han destacat la rapidesa amb què li han donat data per a la nova revisió, solament set dies després que la sol·licitara, i han recordat que és un tribunal mèdic el que determina el grau d’invalidesa.

També han assenyalat que un dia després d’encadenar-se va ser rebuda per la directora provincial de l’INSS, que li va comunicar que en breu li donarien data per a la revisió. “Fins que no tinga una resolució no desconvocaré la vaga de fam”, ha afirmat Carrasquilla, qui ha agregat que també vol mantenir una reunió amb responsables de la Conselleria de Sanitat per a trobar una solució al copagament de medicaments, ja que ha d’abonar el 10 % dels fàrmacs que consumeix.

Dolors Carrasquilla, de 43 anys, es va encadenar dimecres passat al costat de la plaça de la Verge de València per demanar que l’INSS li concedisca la gran invalidesa que ja tenia reconeguda a Catalunya i que li van rebaixar quan en 2010 es va traslladar a viure a Sagunt. La dona, la malaltia de la qual l’obliga a estar la major part del temps en cadira de rodes, ha iniciat també un recollida de signatures per demanar la derogació de la llei que va suprimir la gratuïtat de les prestacions farmacèutiques, ortoprotèsiques i ajudes tècniques per a pacients amb discapacitat igual o superior al 33%.

Carrasquilla està afectada des de fa 25 anys per una osteomelitis crònica, una infecció dels ossos per la qual li han sigut practicades 35 operacions en una de les cames, la qual cosa li ha provocat una discapacitat del 58%. A conseqüència d’aquesta malaltia, a Catalunya li van concedir el grau de gran invalidesa en 2009, pel qual oferien assistència diària, aliments i li pagaven 1.050 euros al mes, però quan en 2010 es va traslladar a viure a Sagunt (València) li van rebaixar el grau a una ʹinvalidesa absolutaʹ, i ara la quantia que percep és de 700 euros.

Comparteix

Icona de pantalla completa