Diari La Veu del País Valencià
Arranquen les obres de reconstrucció del cordó dunar del Saler

RedactaVeu / València.

La Direcció general per a la Sostenibilitat de la Costa i el Mar del Ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi ambient ha començat les obres de tancament del cordó dunar del Saler i de demolició i extracció de fonamentacions de l’antic poliesportiu municipal amb un pressupost d’un milió d’euros.

En aquestes obres es mouran entre setanta i cent mil metres cúbics d’arena procedents de la platja de la Malva-rosa, que conformaran el nucli de les dunes. Posteriorment, aquesta zona central serà coberta per arena més gruixuda extreta de mallades de la Devesa. El termini d’execució s’estima d’un mes aproximadament

Aquesta primera fase d’actuacions té com a objectiu recuperar el cordó dunar d’un quilòmetre de longitud per a retornar la platja al seu estat natural de fa uns 40 anys per a protegir la Devesa dels temporals.

El Consell de Ministres també va aprovar la setmana passada la convalidació de l’expropiació de l’antiga fàbrica de plàstics Plexi per un valor d’1.700.00 euros que s’abonarà en les pròximes setmanes.

Comparteix

Icona de pantalla completa