Diari La Veu del País Valencià
Clam contra la llei ‘mordassa’ i pels tancament dels CIES

RedactaVeu / València

La manifestació ha sigut convocada per diversos col·lectius, moviments socials, grups d’immigrants de diferents nacionalitats i associacions -entre ells, la Campanya pel Tancament dels CIE, València Acull, la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH) de València, l’Associació Entreiguals València, l’Associació Intercultural Sariri, l’Associació Intercultural Candombe, l’Assemblea de les llibertats i contra la repressió del Micalet, Plataforma d’Auditoria Ciutadana del Deute o la plataforma antifeixista València.

La manifestació ha tingut dos punts de convocatòria diferents. Amb el nom Manifestació Dia Internacional dels Drets de les persones Immigrants -Setena Marxa pel Tancament dels centres d’Internament d’Estrangers (CIE)-, ha partit des de la plaça de l’Ajuntament, -on s’han sumat columnes procedents d’altres barris com Orriols, Olivereta i Benimaclet- fins a la delegació de Govern -en el carrer Colom-, on han esperat concentrats els col·lectius contra la Llei Mordassa. En eixe punt, han confluït tots dos moviments que han marxat de forma conjunta fins a la porta del CIE de Sapadors.

Els convocants han exigit la fi de la repressió dels drets de les persones, especialment dels immigrants. Al mateix temps han advocat pel dret a la manifestació sense por, pel rebuig de la societat civil a les batudes contra immigrants, contra les detencions il·legals en el CIE i contra els genocidis en les fronteres.

Des de les plataformes s’exigeixen polítiques reals d’integració per a cessar “amb el racisme institucional”.

També han exigit una sanitat universal i en contra dels contractes porqueria que sotmeten els immigrants “a condicions d’esclavitud”.

“Els nostres col·lectius lluiten cada dia per les persones sense sostre, les que estan hipotecades, les famílies que no poden pagar un lloguer mentre la banca té milers de pisos buits i les Administracions no habiliten suficients habitatges socials”, han indicat els organitzadors.

Comparteix

Icona de pantalla completa