David Sarasol / Genovés.

Aquest dissabte, 20 de desembre de 2014, a partir de les 19.00 hores., tindrà lloc a la Casa de Cultura de Genovés, l’homenatge a Paco Cabanes “el Genovés” pel seu 60 aniversari.

Primer tindrà lloc, a l’entrada de la Casa de Cultura, la inauguració de l’exposició ‘Objecte de Desig’, una col·lecció de peces signades per destacats personatges de distints àmbits de la vida pública. Entre altres, Rafa Nadal, Roger Federer, García Asensio, Aspar, Mark Knopfler, Ferran Adrià, Norman Foster, Isabel Clara-Simó, Antonio Gala o el mateix Paco Cabanes “el Genovés”. Aquesta mostra, produïda pel Museu Valencià d’Etnologia, va ser exposada a les seues instal·lacions de València el 2013, serà inaugurada per la diputada de Cultura María Jesús Puchalt.

Exposició ‘Objecte de desig’ Fotografia: Museu d’Etonologia

Seguidament, s’accedirà a la sala d’exposicions de la Casa de Cultura, on hi haurà una recollida de fotografies en blanc i negre sobre la figura del mític jugador de pilota valenciana. Entre altres, podrem vore fotos dels seus inicis, de la plenitud com a jugador, i ja retirat de les competicions oficials. Fotos en solitari, entre companys, jugant a raspall, a frontó o al carrer, en desafiaments i alguna que altra sorpresa.

Genovés i al seu fill Genovés II de menut. Fotografia: Enric Sarasol

En la mateixa sala hi haurà exposades dues escultures de l’artista de Bellreguard, Ferràn Molió, que representen dos jugadors de pilota. Una d’elles, PILOTARI I, realitzada en 2013, ix de la paret i està feta amb plaquetes metàl·liques soldades. L’altra, PILOTARI II, d’aquest any, serà exposada per primera vegada en aquesta mostra.

I en un racó de la sala es podrà vore el fotomuntatge LA HISTÒRIA D’UN MITE.

Després, a l’auditori, es projectarà el documental sobre el jugador que es va realitzar amb motiu dels 50 anys, el 2004.

Dades tècniques:

Exposició Objecte de Desig, produïda pel Museu Valencià d’Etnologia. Col·lecció de l’Ajuntament de Genovés-Museu de la Pilota.

Fotos de Pasqual i Eduardo Cardona, David Sarasol, Enric Bonet, Frediesport, i l’arxiu personal de Paco Cabanes.

Escultures de Ferran Molió.

Documental dirigit per Jorge Figueroa.

Notícia publicada en Pilotaveu.

>

Paco Cabanes “El Genovés” – documental

cifotovideopro

Comparteix

Icona de pantalla completa