Diari La Veu del País Valencià
Embolic en Alaquàs per uns dècims de Loteria

RedactaVeu / Alaquàs

Quin embolic ha muntat el fill d’un loter al municipi d’Alaquàs. La seua original idea d’amagar per distints punts de la localitat mig centenar de dècims del sorteig de Loteria de Nadal ha tingut un èxit absolut. Tant que ha comportat algun que altre maldecap al seu iniciador i ha provocat el col•lapse d’alguns llocs emblemàtics i originat alguns trastorns als empleats municipals.

Tot va començar quan el fill de Javier Bernaveu, regent de l’administració de loteria Castillo d’Alaquàs va tindre la ‘feliç’ idea d’amagar 50 dècims del Sorteig Extraordinari de Loteria de Nadal per diferents racons del municipi, si bé, oferia pistes a través de la seua pàgina de facebook.

La iniciativa de Marcos, que s’acaba d’incorporar al negoci, es va engegar despús-ahir al matí. Moment a partir del qual els empleats d’aquesta administració començaren a repartir per diferents racons de la localitat -castell, parcs, esgésia, i ajuntament, entre altres- uns sobres rojos amb un val a l’interior que s’ha de canviar en el local per un dècim de Nadal. Els loters, després de dipositar els sobres, similars al que va guardar Antonio a Manuel en l’anunci de la loteria, van donant pistes de la seua ubicació amb fotografies des de la seua pàgina a les xarxes socials.

Però davant la gran acollida que ha tingut aquesta iniciativa, s’han col•lapsat alguns dels edifics municipals com l’Ajuntament, des d’on han cridat a l’Administració -que va repartir el Gros de Nadal fa dos anys i que sempre dóna premis grans- per a limitar-los, ja que han tingut alguns problemes davant el gran devessall de gent. Cercadors de la sort. NO queden més décims en l’Ajuntament, Per favor deixeu treballar a les persones de l’Ajuntament, arribaren a indicaven els loters.

Així mateix, es van veure obligats a tancar al públic el castell d’Alaquàs ahir de vesprada: “Se’ns n’ha anat de les mans. Ha tingut una acceptació boníssima. No ens ho esperàvem”, afirmen els promotors d’aquesta original iniciativa, el quals acabaren de col•locar els últims sobres anit, per a poder lliurar aquest divendres els dècims i “recobrar la tranquil•litat”.

Fins ahir, els veïns d’Alaquàs havien arreplegat ja més de 40 dècims i solament en quedaven un grapat per localitzar. Alguns d’aquests dècims es repartiran entre diverses persones que anaren a cercar pel poble en grup.

El loter Bernabeu va indicar ahir que tenien ganes d’acabar amb aquesta campanya perquè quasi no poden eixir del local, ja que la gent els persegueix per a veure on dipositen els sobres. La iniciativa ha suposat no sols l’interés dels veïns del municipi, sinó també de diferents mitjans de comunicació, entre ells cadenes de televisió estatal que van desplaçar els seus reporters a Alaquàs per tal de cobrir la notícia i prendre testimonis entre els afortunats.

Comparteix

Icona de pantalla completa