Diari La Veu del País Valencià
Morella torna a exigir a la Conselleria la reobertura de Morella la Vella

RedactaVeu / Morella.

El Ple de Morella ha tornat a exigir, per unanimitat, una solució immediata a la situació de les pintures rupestres de Morella la Vella. Aquest enclavament porta cinc anys tancat al públic i la licitació ha quedat deserta per les elevades pretensions de la Generalitat Valenciana, que pretenia aconseguir 175.000 euros per l’explotació. Després que fonts de la Conselleria de Cultura anunciaren les intencions de reobrir aquest lloc, des de l’Ajuntament de Morella s’exigeix que si hi ha un projecte per a la gestió, es presente al consistori i que es treballe per reobrir de forma seriosa al més prompte possible.

L’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, exigeix que “si la Conselleria de Cultura té un projecte de gestió pròpia, que ens el presente ja i que convoque una reunió per treballar conjuntament en la reobertura de Morella la Vella, que és el principal objectiu de l’Ajuntament”. A més, afegeix que “per culpa de la mala gestió de la Conselleria s’ha perdut molt de temps per potenciar i promocionar un atractiu turístic i cultural de Morella molt important i sobretot s’ha perdut la possibilitat de crear llocs de treball. Més encara si tenim en compte que hi ha hagut projectes per gestionar-lo, tant d’empresaris privats com d’entitats públiques, que podrien haver reobert ja aquest enclavament”. Així, indica que “la Conselleria de Cultura hauria de facilitar l’obertura d’aquest Patrimoni de la Humanitat i posar-lo al servei dels ciutadans i, no obstant això, és un obstacle permanent per a la seua reobertura”.

L’art rupestre de l’Arc Mediterrani, del qual forma part Morella la Vella, va ser declarat Patrimoni de la Humanitat fa setze anys. Aquestes pintures, dins del terme municipal de Morella i situades al costat de la masia del mateix nom, romanen tancades al públic des de principis de 2010. En aquest període, a l’Oficina de Turisme de la localitat s’han registrat queixes de visitants que han arribat a posta a la ciutat per conéixer aquestes pintures rupestres i que no han pogut fer-ho a l’estar tancades.

Comparteix

Icona de pantalla completa