Una aposta decidida per una horta viva

El calendari 'Fem l'horta possible' que es presenta dissabte recull una guia de producció d’agricultura de proximitat amb més de 60 contactes de productors, mercats de venda directa i grups de consum. Reuneix 14 il·lustracions d’artistes valencians
17 desembre 2014 01:00h
RedactaVeu / Torrent

Aquest pròxim dissabte 20 de desembre es presentarà el calendari 'Fem l’horta possible' 2015 en el marc del Mercat de Venda Directa de Torrent, al Centre Ambiental el Vedat.

El calendari aposta pel consum de l’agricultura ecològica prop de casa i recull una guia de producció ecològica, 15 mercats de venda directa, mes d’una vintena de grups de consum, recursos de la comarca de l'Horta i voltants i més de 60 contactes de producció d’agricultura ecològica i tradicional.

El calendari està editat pels col•lectius Per L’Horta, Llavors d’Ací, Plataforma per la Sobirania Alimentària del PV, Fira Alternativa de València i la Universitat d’estiu de l’Horta, i presenta 14 il•lustracions d’artistes com Jorco, Cristina Peris Grau, Josep Manuel Domènech Alandes, Pedro Garcia Hoya, Paloma Bu, Laura Galisteo Garzón, Elías Taño, Tomas Gorria i Xavi Sepúlveda, Neus Mahiques, Pablo Calavera, Jorge Abuin, Ratas Gràficas, Rosa Roca Castelló i Eloisa Blanco Solsona. Cadascun dels mesos, la portada i la guia i directori van encapçalades per una il•lustració.
 

A més, aquest particular calendari propugna principis com ara la sobirania alimentària, l’agroecologia, el suport mutu, els mercats de venda directa i els grups de consum crític. També aposta també pels principis de l'Economia Alternativa, Social i Solidària aprofitant que a l'octubre de 2014 es va fundar La Xarxa d'Economia Social i Solidària del País Valencià.

Agenda d’actes i aposta per la pilota valenciana

Per si tot això fóra poc, conté una agenda amb diverses convocatòries. Les concentracions tots els dia 3 de cada mes de les víctimes de l’accident del metro, la massa crítica, les concentracions contra els centres d’internament d’estrangers, la Fira Alternativa de València, així com activitats, jornades, actes i celebracions.

Enguany el calendari també aposta per visibilitzar la pràctica d’un esport tradicional com és la pilota valenciana i inclou les partides en les diverses modalitats que es juguen a l’Horta.
                 
En la presentació del dia 20 al Centre Ambiental el Vedat de Torrent, com a novetat hi haurà un tast de productes ecològics i música.
 

Punts d’adquisició

El calendari, amb una tirada de 3.500 exemplars, es pot adquirir en diversos establiments entre altres a València Encarnis Tomero al carrer Maria Cristina, Centre Social Terra a Baró de San Petrillo, La Tavernaire al carrer Dénia, Ca Revolta al carrer Santa Teresa o a El Cuc al carrer Santa Maria del Puig (Picanya), a Camí de l'Horta al carrer Sant Bertomeu de Godella i als mercats de venda directa de Godella, Alboraia i Torrent. Més informació en aquest enllaç
 

 

 
next