Diari La Veu del País Valencià
L’oposició demana la dimissió ‘immediata’ dels dos diputats del PP processats
Europa Press / València

Els portaveus dels quatre grups parlamentaris han realitzat declaracions en els passadissos de les Corts respecte a la interlocutòria del jutge de la sala Civil i Penal del Tribunal Superior de Justícia del País Valencià (TSJCV), que instrueix la part valenciana del ‘cas Gürtel’, amb la qual processa 20 persones per delicte electoral, falsedat i fiscal en les eleccions de 2007 i les generals de 2008 -a cadascuna se li atribueixen diferents fets delictius-, entre els quals es troben Ricardo Costa i Yolanda García.

El síndic socialista, Antonio Torres, ha denunciat que “el Govern del PP dels últims anys és el Govern més corrupte de tota la història de la Comunitat i d’Espanya”, i ha destacat que “no solament han beneficiat el PP amb determinades decisions que s’estaven adoptant des del Govern, sinó que també han fet trampes”. Considera que “el greu és que una part important de la campanya la van assumir directament empreses constructores que estaven facturant quantitats multimilionàries a la Comunitat”. “I més greu encara és que el PP pagara amb diners negres prop de dos milions d’euros en dita campanya”, ha manifestat.

Compromís i EUPV

Així mateix, el portaveu de Compromís, Enric Morera, ha apuntat que el president de la Generalitat, Alberto Fabra, “és president per Gürtel”, perquè després de la dimissió de Francisco Camps, “va ser designat a dit des de Madrid i acabarà el seu mandat amb la sospita del Gürtel”. Per a Morera, “és totalment preocupant que no haja donat un colp en la taula i haja tirat els corruptes del seu grup parlamentari de la vida pública”. Considera que la “línia roja” de Fabra “no serveix” i ha subratllat: “És clar que els valencians tiraran a tot aquest grup que ha instal·lat la màfia i la corrupció en les nostres institucions”.

De la mateixa manera, el síndic d’EUPV, Ignacio Blanco, ha manifestat que Fabra “hauria de demanar perdó com a president del PP, perquè és el partit beneficiari de la trama de finançament il·legal, dels delictes electorals que es van cometre en 2007 i 2008”. “Per tant, ha de demanar perdó per haver enganyat la ciutadania, per haver falsejat les regles electorals”, ha destacat.

Comparteix

Icona de pantalla completa