Diari La Veu del País Valencià
La Diputació de València lleva a Imelsa la gestió de les noves brigades anunciades per Rus
RedactaVeu / València

El Ple de la Diputació ha incorporat una modificació d’última hora al Pressupost de 2015 amb la qual tracta d’eixir d’un mal pas provocat per l’anunci de Rus de contractar 300 brigadistes, segons ha informat el sindicat CCOO PV.

La gestió d’aquest procés a través d’Imelsa ha sigut contestada per l’esmentat sindicat “davant l’absència d’informació i transparència” del mateix.

Segons CCOO PV, Imelsa “perd la gestió” de la prevenció d’incendis i “també veu reduït el seu pressupost per a extinció”, fons amb els quals la Diputació ha creat un nou programa de subvencions que gestionaran les Mancomunitats, “que seran, previsiblement, les que contracten els nous brigadistes”.

Una eixida “improvisada”que “complica la gestió”

A falta de conéixer més detalls -el desenvolupament del nou programa es gestionarà per l’Àrea de Cooperació i Medi ambient de la corporació, que depén directament del vicepresident primer Juan José Medina-, CCOO critica aquesta “eixida improvisada” que no respon a l’anunci inicial i, a més, “complica la gestió”.

CCOO ha mostrat la seua “preocupació” pel fet que la intervenció de diferents administracions en el mateix àmbit “obligue a destinar recursos per a coordinar-se entre si i podria incidir en un augment dels riscos laborals i l’accidentabilitat”.

Comissions Obreres del País Valencià critica el programa per “electoralista” ja que les Mancomunitats “no tenen garantit el finançament a llarg termini”, per la qual cosa “l’ocupació creada serà temporal i la seua durada no anirà més enllà de 2015, any de successives cites electorals”.

Un altre problema addicional, segons CCOO PV, serà les finalitats fundacionals de les diferents mancomunitats -un total de 25 en l’àmbit de la província-, atès que per a poder desenvolupar aquest programa ha de ser competència pròpia de cada administració concurrent.

A més a més, CCOO “dubta de les intencions d’aquest canvi de model”, que respon a la pressió del sindicat perquè Imelsa respectara els principis de lliure accés a l’ocupació pública, ja que amb aquest sistema “es dispersa la gestió i es tracta de dificultar el control sindical de la legalitat de les contractacions”.

Comparteix

Icona de pantalla completa