Diari La Veu del País Valencià
Ricardo Costa i Vicente Rambla, processats per delicte electoral
RedactaVeu / EP / València

Entre els processaments pels fets de 2007 es troben l’exvicepresident del Consell Vicente Rambla; l’exsecretari general del PP valencià i actual diputat Ricardo Costa i el també exparlamentari David Serra, a més dels considerats com a presumptes capitosts de la trama. Els tres noms dels exdirigents ‘populars’ es repeteixen en el cas de 2008, on també està processada la diputada Yolanda García. Actualment, únicament dos d’ells segueixen ocupant escó en les Corts Valencianes: Ricardo Costa i Yolanda García.

Així mateix, el jutge instructor ha processat per delicte fiscal els considerats capitosts de la trama Gürtel’: Álvaro Pérez ‘el Bigotes’, encarregat d’Orange Market; Cándido Herrero, Pablo Crespo, Francisco Correa i Ramón Blanco. D’altra banda, ha acordat el sobreseïment de la causa en relació amb l’extresorer del PP Luis Bárcenas –imputat en la peça per suposat finançament irregular del PP valencià– i altres cinc persones més.

En el conjunt de les peces 1, 2 i 6 l’instructor ha processat en conjunt 20 persones per delicte electoral, falsedat i delicte fiscal. El jutge ha donat un termini comú de 20 dies perquè les parts qualifiquen i diguen si escau o no l’obertura de judici oral. A més, entre els processaments es troben els empresaris Enrique Ortiz i G. Batalla i Vicente Cotino, segons el TSJCV.

Comparteix

Icona de pantalla completa