Diari La Veu del País Valencià
Rafa Xambó al Teatre La Marina del Puig

RedactaVeu / El Puig.

El proper diumenge 21 de desembre a les 19 hores al Teatre la Marina, a la localitat del Puig, Rafa Xambó interpretarà el seu últim treball: T’estimo tant. Sonets de Shakespeare. Un treball que ha tingut una gran rebuda a diversos punts de la nostra geografia, el directe de T’estimo tant. Sonets de Shakespeare ha passat per València, Almussafes, Alacant, Lleida, Castelló, Sueca, Muro d’Alcoi, Tavernes de la Valldigna, Bocairent,… llocs on ha rebut una calorosa acceptació per part del públic. Dintre de la programació de la Festa Gutenberg.

Xambó canta l’amor adult que coneix les delícies de la carn, l’horror i les angoixes de la pèrdua, les paradoxes de la luxúria i els camins del vici i les falsedats, un amor homosexual, hetero i bisexual, sense els prejudicis de la indústria de l’entreteniment de masses, un passeig per les diverses formes de l’experiència amorosa que ens commou i ens mou al coneixement i a la il·luminació com només sap i pot fer la bona poesia.

William Shakespeare va escriure un bon grapat dels millors sonets d’amor -154- que s’han escrit mai. I ja fa més de quatre-cents anys. Els primers 126 a un jove amic/amant i la resta a la misteriosa Dark Lady. Fins i tot en aquesta ambigüitat sexual o bisexualitat el gran Will és un clàssic antic o ben modern, a l’estil androgin d’alguns dels grans artistes del segle XX. Sonets d’amor i de mort. De sexe i desesperació. Del pas del temps inexorable i la traïció. Del gaudi de la carn i el goig dels dies…

Rafa Xambó ens delectarà amb una selecció dels millors sonets de William Shakespeare, un recull de 12 sonets d’amor dintre d’un repertori musicat en companyia de músics de la talla de Matthieu Saglio al violoncel i Salva Vázquez al piano. Una combinació ben intensa del millor del jazz i la cançó popular més contemporània.

Tot un recorregut a través de la mirada a la passió amorosa, carnal i espiritual del autor anglosaxó que alguns consideren el dramaturg més important de tots els temps. Gràcies a les traduccions del català Txema Martínez, que ha sigut guardonat per aquestes magnifiques traduccions, podem veure el Shakespeare més emocional a través de les interpretacions del cantautor Rafa Xambó.

Tota la informació dels seus concerts la podeu trobar al web www.rafaxambo.net

Comparteix

Icona de pantalla completa