Diari La Veu del País Valencià
València; Especulació urbanística en compte d’aposta per la rehabilitació
RedactaVeu / València

El portaveu del Grup Municipal Compromís, Joan Ribó, ha lamentat la “renovada aposta per l’especulació” que fa Rita Barberà amb la presentació d’aquest nou PGOU.

El Pla General presentat per l’alcaldessa Barberà dóna la raó, segons Ribó, a les crítiques que fins aquest moment havia llançat Compromís sobre el creixement de població, i rebaixa el volum previst en la requalificació de terrenys respecte a anteriors propostes.

Però així i tot, encara es preveu un augment d’habitants per a València, que al portaveu de Compromís, Joan Ribó, li sembla “totalment irreal”. “El PP pot agarrar-se a les xifres rebuscades que més li convinguen, però el ben cert és que durant els últims anys la població a la ciutat ha anat cap avall”, ha manifestat Ribó.

17.000 noves vivendes per a una ciutat que perd 21.000 habitants

En concret, des del 2009 fins a 2013, el descens ha suposat la pèrdua de 21.212 veïns de la ciutat, segons el portaveu de Compromís, per a qui Rita Barberà “només busca una excusa per a continuar amb l’especulació urbanística que suposa la construcció de 17.000 noves vivendes. ¿Encara no s’ha adonat de l’esclat de la bombolla immobiliària?”.

El portaveu de Compromís, Joan Ribó.

Segons els càlculs fets per Compromís, encara hi ha pendents per construir 38.000 vivendes previstes en l’anterior Pla General d’Ordenació Urbana. “Si eixes vivendes no s’han construït, quin sentit té preveure 17.000 nous habitatges?”, es pregunta Ribó.

Però l’escàndol “és encara major, perquè Barberà pretén continuar amb la depredació de l’horta valenciana, mentre hi ha al voltant de 65.000 vivendes buides; amb la seua rehabilitació estaríem apostant pel rellançament de l’economia d’una manera sostenible”, denuncia el portaveu de la coalició nacionalista i ecologista.

Segons Ribó, amb l’apressada presentació d’un nou Pla General d’Ordenació Urbana per a València “Barberà i el PP han entrat formalment en campanya electoral, amb l’afegit que saben d’avantmà que perdran el govern de la ciutat, i que un nou equip de govern progressista estarà al capdavant del consistori. Per això, volen lligar de mans i peus el pròxim govern municipal amb l’aprovació d’aquest Pla General”.

Finalment, Ribó ha demanat que qualsevol PGOU compte amb un ampli debat ciutadà, més enllà dels termes formalment marcats per llei.

Comparteix

Icona de pantalla completa