Diari La Veu del País Valencià
El BLOC aprova les línies estratègiques per fer possible un canvi polític en 2015
RedactaVeu / Almussafes

El document, ponència nascuda al VI Congrés Nacional del BLOC celebrat al 2012, pretén marcar les línies mestres i la filosofia del valencianisme polític progressista de cara al procés electoral de 2015. Segons ha explicat el secretari general del BLOC, Enric Morera, “del document aprovat hui emana una filosofia molt important, que és la filosofia per a fer els programes electorals locals i autonòmics però també, emana una estratègia política per a fer possible el canvi polític al País Valencià amb propostes i eixa estratègia sols serà possible amb centenars de llistes electorals on el valencianisme tinga una presència molt important”.

La ponència fa una radiografia de la situació actual de la política valenciana i marca una agenda, “unes propostes que vénen de les accions que ja estem aplicant on governem i que són un èxit. Nosaltres volem ser un agent molt actiu en l’organització del canvi polític valencià perquè tenim propostes per eixir de la situació de crisi en la qual ens han clavat uns i altres”, segons Morera.

La nova economia dels valors, amb unes finances públiques ètiques, la correcció de les desigualtats de la renda, la posada en funcionament del Bé Comú en l’àmbit nacional valencià, la dignificació del sistema del benestar, l’aposta per l’economia verda i sostenible, entre d’altres, són algunes de les propostes per a fer un país viable, un país visible on les valencianes i valencians puguen viure de bon grat en un món globalitzat però sense perdre l’essència i reivindicant les seues particularitats. Com no, el document aprovat pel Consell Nacional del BLOC fa una defensa de l’eix mediterrani, tan marginat pels diferents governs estatals, es fa una aposta per una agricultura productiva i sostenible com a motor econòmic valencià i es defensen els clústers valencians i la reindustrialització o la relocalització de les empreses.

La cultura, la llengua, RTVV, l’ensenyament púbic, de valencià i de qualitat, també són presents al full de ruta pel canvi valencià aprovat pel Consell Nacional del BLOC, en el qual també es parla d’un nou model de finançament per al País Valencià i les diferents administracions públiques del nostre territori. El Concert Econòmic Responsable, el deute històric o el model de finançament de l’administració local, aprovada per l’Assemblea de Regidors i Regidores Nacionalistes celebrada a Alcoi en l’any 2004, també formen part del corpus ideològic del document.

Respecte a l’organització territorial, el BLOC continua insistint en la comarcalització i la desaparició d’institucions obsoletes que costen diners i no tenen utilitat, com el Senat o les Diputacions Provincials, al mateix temps que s’aposta per les mancomunitats.

Comparteix

Icona de pantalla completa