Diari La Veu del País Valencià
El PP fa servir l’aeroport de Castelló per a fer campanya
RedactaVeu / EP / Castelló de la Plana
El president-director general de l’aeroport de Castelló, Alain Russel, ha anunciat aquest dijous que les instal·lacions aeroportuàries ja han sigut certificades per l’Agència Estatal de Seguretat Aèria (AESA) i han rebut l’autorització per poder obrir aquesta mateixa jornada. Així, ha indicat que el primer avió que aterre a l’aeroport, que serà privat, podria arribar a partir d’aquest mateix dijous, abans que finalitze la setmana.
Posteriorment, a la fi de març, començaran els vols comercials regulars mentre que els xàrter podrien operar probablement abans. Russel, responsable de SNC-Lavalin, l’empresa concessionària, ha destacat en roda de premsa a les instal·lacions que des de hui i durant el primer any de funcionament de l’aeroport es preveu que passen per les instal·lacions 35.000 passatgers, mentre que en 15 anys s’espera que es supere el milió de persones.
EUPV creu que és campanya electoral del PP

El diputat a les Corts Valencianes, Víctor Tormo, ha afirmat que la concessió de l’autorització formal per operar no canvia substancialment res, “continuem estant davant de molt de fum. No ha arribat cap avió”.

Carlos Fabra i Francisco Camps durant la inauguració.

Tormo ha assenyalat que el Partit Popular, “després de més d’una dècada des de l’inici del projecte de l’aeroport, ha aconseguit el permís perquè arriben vols a la instal·lació”, i afegeix, “ara bé, que tinga la certificació d’AESA, no vol dir que arriben avions. Aquesta és la qüestió”.

El parlamentari ha descrit aquesta infraestructura aeroportuària com “un pou sense fons” per a on se’n van els diners de tots els valencians i valencianes, “un autèntic desgavell que ha engolit al voltant de 200 milions d’euros”. Demanarem al Consell que ens done les xifres exactes de quant ha costat a la societat valenciana diàriament aquest aeroport, no solament la infraestructura, sinó tota la despesa generada al seu voltant, des del seu anunci per primera vegada al 1998”.

Blanco: “Ens preocupa que tot siga a costa dels diners dels valencians”

Per la seua banda Ignacio Blanco creu que “en aquest tema apliquem el principi de Sant Tomás, allò del “si no ho veig, no m’ho crec”, el principi de comprovació científica. Hem escoltat tantes vegades que l’Aeroport de Castelló operaria abans de final d’any, abans que acabara 2011, 2012, 2013, 2014… que ja no ens creiem res de res fins que vegem que aterra o desenganxa un avió. Recordem que la inauguració es va fer en la precampanya de les eleccions municipals i autonòmiques de 2011, és a dir que complirem una legislatura amb l’aeroport inagurat per ‘el abuelo’ Fabra, però per on únicament han pogut passejar vianants i córrer conills”.

Ignacio Blanco.

“A més –continua Blanco- ens preocupa que siga a costa dels diners públics dels valencians, perquè s’haja establit un contracte amb una operadora privada pel qual se la compensa en el cas que no tinga èxit el seu projecte empresarial. La veritat és que ens sembla un negoci segur per a l’empresa, però una amenaça important de ruïna per als valencians”.

Comparteix

Icona de pantalla completa