Diari La Veu del País Valencià
Visita guiada a L’Àrtic Sunrise de Greenpeace

Clàudia Campos / València

Des del passat dia 4 fins aquest dimecres 10 de desembre, el vaixell de l’organització defensora del medi ambient estarà al port de València per recolzar i donar ànims als 16 activistes i el foto periodista freelance que estan sent jutjats per l’acció que efectuaren a la Central Nuclear de Cofrents al febrer de 2011.

Els activistes de l’Àrtic Sunrise han organitzat diverses activitats i visites guiades pel vaixell per tal de donar suport als anomenats ‘17 de Cofrents’.
Les activitats que estan duent a terme al Port de València per a donar suport als inculpats van des de l’organització d’un concert protesta -el passat 6 de desembre-, fins a visites pel vaixell Àrtic Sunrise. Dimarts 9 i dimecres 10 L’Artic sunrisa obrirà les portes al públic de 16:00 a 19:30 hores.
Durant la visita guiada els activistes de Greenpeace ensenyen als visitants les tasques que han dut a terme i expliquen els atacs que ha rebut aquest vaixell. Aquest mateix és el que fou segrestat per militars russos l’any passat i també en el que anava Matilda, la activista italiana ferida per una llanxa de l’Armada Espanyola durant les protestes contra les prospeccions petrolíferes a les Illes Canàries. A més a més, durant la visita expliquen la finalitat i funcionament de l’Àrtic Sunrise i de Greenpeace en general.
Llanxa punxada per l’Armada durant l’acció a Canàries.

Al final del recorregut, els membres de l’organització animen als visitants a fotografiar-se amb un número 17 en la palma de la mà per a col•laborar en la campanya de les xarxes socials que dóna suporta als encausats i, d’aquesta manera, fer pressió mediàtica als poders per a evitar que aquest judici acabe amb els inculpats a la presó.

Foto de l’acció reivindicativa a la nuclear de Cofrents, a l’interior del vaixell.

Els 16 activistes i el fotoperiodista independent s’enfronten a una possible pena de dos anys i huit mesos de presó, a més de multes i indemnitzacions que arriben fins un total de 360.000 euros per l’acció que es va dur a terme a la central nuclear de Cofrents per demanar el seu tancament al 2011. Des de Greenpeace asseguren que es tracta “del judici més dur al qual s’enfronta l’organització en els seus 30 anys d’activisme pacífic a l’Estat espanyol”.

La organització la anomena la ‘Missió 45’, ja que segons l’article 45 de la Constitució Espanyola; “defensar el medi ambient es un deure” i per a Greenpeace “protestar, el seu dret”.

Comparteix

Icona de pantalla completa