Diari La Veu del País Valencià
Musicants es presenta dissabte a la Mostra Viva de València

RedactaVeu / València

Aquest dissabte 6 de desembre, a les 22.30 hores, i en el marc de la Mostra Viva de València, tindrà lloc al teatre Flumen la presentació del nou grup Musicants, liderat per Manuel Miralles.

Musicants actuaran juntament Ibizarab i Pep Gimeno “El Botifarra” amb Ahmed Touzaine. El grup Musicants està format per Alexandre Velázquez, Eugènia Saval Llorca, Paco Pineda, Cristina Martí Morell, Eugeni Camacho Ferrer, Rebeca Mut i Manolo Miralles, i naix del maridatge de música i cants. La formació és molt heterodoxa: violí i violoncel, piano, percussió, guitarra, dolçaina i cordes “mediterrànies”, cantant “solista” i veus, a més del bagatge musical procedent de diferents estils: jazz, pop, clàssic i tradicional.

La proposta de Musicants viatja mar endins cap els ports de Grècia i les tavernes de Turquia, fa escala a Tunísia i als llavadors d’Eivissa, i reviu i recupera poetes nostres com ara Ibn Al-labanna, Ibn-al-Khafaja o Abú Bak al-Turtuxi.

Manolo Miralles (fundador d’Al Tall) és l’impulsor d’aquest projecte, gran coneixedor de la riquesa musical de la nostra terra i del valuós i desdenyat capital humà que alberga. Musicants ofereix una nova visió col•lectiva d’algunes músiques i cançons de la mediterrània. Quant a l’estil, utilitzen modes i llenguatges provinents del món de la “tradició” i aporten matisos diferents i condiments nous a allò que anomenem “so de la mediterrània”: gresol de llenguatges musicals que s’entenen, que es reconeixen pròxims i comencen a caminar junts. Una banda de solvència que abraçarà amb delectació totes les riberes de la Mediterrània, i que la recorrerà amb onades de notes i cants.

Comparteix

Icona de pantalla completa