Diari La Veu del País Valencià
València es converteix en un fangar amb les primeres pluges

RedactaVeu / València.

Un any més, amb les pluges de la tardor, tots els barris de la ciutat observen com de nou els múltiples solars s’omplin d’aigua i es converteixen en un autèntic fangar. Una situació que no és nova i que el Grup Municipal Compromís ha denunciat en múltiples ocasions tal i com explica el portaveu Joan Ribó: “els veïns estan farts d’haver d’esquivar tolls d’aigua o de no poder passar per determinats accessos quan plou. El mapa dels solars s’escampa per tot València, sense que l’equip de govern municipal moga un dit per endreçar-los”.

Des de Compromís “tenim propostes per a millorar aquesta situació. En primer lloc, l’Ajuntament ha de fer complir l’ordenança de neteja urbana tant en els terrenys públics com en els privats, tancant quan calga les zones per urbanitzar. L’alternativa que oferim, en segon lloc, passa per condicionar eixos solars perquè es convertisquen, encara que siga de manera provisional, en zones d’aparcament o en parcs que puguen ser aprofitats pels veïns. Fins i tot hem proposat en més d’una ocasió que les associacions de veïns puguen fer horts urbans mitjançant un reglament específic de solars; una proposta rebutjada pel PP”.

La lamentable situació dels solars plana per tots els barris de la ciutat i Compromís ho ha denunciat en cada cas. Així, continua Ribó, “no és propi d’una ciutat europea del segle XXI trobar-nos amb extensions de terreny abandonades que es converteixen en focus d’insalubritat per l’acumulació de fems i l’arribada de rates i que, fins i tot, pot ocasionar alguna caiguda de les persones”.

Fa 30 anys que els solars de la Malva-rosa esperen a ser reconvertits en parcs sense cap èxit. Amb les pluges, els fangars es reprodueixen als barris de Russafa o Patraix i a Malilla –tal i com mostrem en les fotos que adjuntem d’exemple- els solars estan, fins i tot, al voltant de centres escolars. I així succeeix en tots els barris de la ciutat.

Comparteix

Icona de pantalla completa