Albiol denuncia a Brussel·les la situació ‘denigrant’ dels immigrants del CIE de València

"Malgrat que s'ha fumigat en diverses ocasions, i fins i tot s'ha arribat a desallotjar els interns per aquesta raó -fet que va ser aprofitat per a realitzar deportacions- la plaga de pudentes no sols no ha remés sinó que ara mateix està present en la vestimenta dels interns i fins i tot en el menjar', denuncia la portaveu d'IU en el Parlament Europeu. Albiol anuncia que la seua formació no deixarà de treballar "fins que aconseguim el tancament de tots els centres a Europa”.
3 desembre 2014 01:00h
Marina Albiol.
RedactaVeu / Brussel•les

Esquerra Unida ha denunciat davant la Comissió Europea la situació que viuen les persones immigrants tancades en el CIE de Sapadors a València, arran de l'aparició d'informacions en premsa que apunten al fet que el recinte va patir una plaga de pudentes el passat estiu, sense que les autoritats competents hagen fet prou per solucionar-ho.

A través d'un escrit, la portaveu d'IU en el Parlament Europeu, Marina Albiol, explica a la Comissió que “malgrat que s'ha fumigat en diverses ocasions, i fins i tot s'ha arribat a desallotjar els interns per aquest fet -que va ser aprofitat per a, en alguns casos, realitzar deportacions-, la plaga no ha remés i ara mateix està present no solament en la vestimenta dels interns, sinó fins i tot en el menjar”.
 
CIE Sapadors, de València.

En aquest sentit, Albiol, que va denunciar el passat mes de novembre davant la mateixa institució la situació carcerària dels CIE andalusos, pregunta a la Comissió si tenint el llarg historial de queixes, denúncies i actuacions judicials que alerten sobre les condicions higièniques i de salut dels interns en els CIE, pensa obrir “una recerca per a comprovar si s'estan complint totes les mesures de salut i higiene requerides” en els centres de l'Estat.

“IU no deixarà de denunciar les presons racistes emparades per la Unió Europea, i no deixarem de treballar fins que aconseguim el tancament de tots els centres a Europa”, denuncia Albiol.


 
next