Diari La Veu del País Valencià
Cotino arriba al tribunal entre crits de ‘A l’infern’ i ‘Lladre’
Europa Press / RedactaVeu/ València

Cotino, que va renunciar al seu càrrec al parlament valencià el 13 d’octubre, ha arribat sobre les 10.30 hores, en un taxi, al tribunal, on li esperaven extreballadors de Ràdio Televisió Valenciana (RTVV), que li han rebut amb pancartes en les quals es podia llegir ‘Cotino, no era fe, era negoci’; ‘Prevaricació valenciana’ i fent sonar la sintonia del conegut programa televisiu de Canal 9 ‘La paella russa’ en la qual es deia ‘A guanyar diners, on estan, on estan?’.

A l’arribada de Cotino a la seu judicial, desenes de extreballadors i periodistes s’han amuntegat entorn el cotxe per intentar recollir alguna reacció de l’exdirigent del PP, per la qual cosa agents de la Policia han hagut d’obrir-li camí perquè poguera accedir al tribunal valencià.

Cotino està citat aquest dimarts a declarar com imputat en la peça 4 del procediment, en la qual s’investiguen presumptes irregularitats en la contractació de RTVV amb Teconsa pel subministrament de pantalles de vídeo, so i megafonia relacionades amb la visita del Papa Benet XVI a València el 2006 per la V Trobada Mundial de les Famílies (VEMF).

“Element nuclear”

La imputació de Cotino, qui en el moment dels fets (2006) ocupava el càrrec de conseller d’Agricultura, i que anteriorment havia sigut director general de la Policia, es va produir tres mesos després de l’informe emés per la Unitat Central de Delinqüència Econòmica i Fiscal, incorporat al procediment, en el qual s’assenyala que Cotino era el “element nuclear” en l’organització de la visita del Papa Benet XVI a València dins el VEMF.

En un apartat d’aquest informe es destacava el paper rellevant de Cotino en quant la presa de decisions respecte l’organització de la visita. Així, s’assenyalava que aquest, dins la Fundació, era el “element nuclear” en el sentit de “ser el responsable últim” en la presa de decisions.

La Fiscalia Anticorrupció atribueix a l’expresident de les Corts possibles delictes de prevaricació, tràfic d’influències, malversació de cabals públics i suborn, en entendre que va participar “activa i regularment” en l’organització de la visita del Papa, i que va contactar amb un dels presumptes capitosts de la trama Gürtel perquè la seua empresa, Orange Market, fora adjudicatària.

El projecte finalment va recaure en Teconsa encara que Álvaro Pérez (El Bigotes) i la “branca valenciana” del grup van ser part dels beneficiaris.

Comparteix

Icona de pantalla completa