Diari La Veu del País Valencià
Bona part dels cognoms dels Països Catalans estaran recollits en un nou llibre

Racó Català

El llibre Memòria dels cognoms catalans, valencians i balears, promogut per l’Institut d’Història i Heràldica, té l’objectiu de reunir en un volum un recull de dades històriques de bona part dels cognoms dels Països Catalans. A diferència d’altres obres ja publicades, el llibre només recollirà aquells cognoms que sol·licitin els mecenes i, per tant, serà el resultat de la voluntat dels seus patrocinadors a través del micromecenatge.

L’edició estarà limitada a 400 exemplars impresos en català o castellà (sota demanda) i numerats, aproximadament amb 520 pàgines cadascun, de les quals 500 seran destinades a recollir els cognoms (un per pàgina). Per tant, la cabuda inicial són 500 cognoms, però els autors comenten al seu web que si s’aconsegueix l’objectiu “ampliarien el número de pàgines per donar cabuda a la totalitat dels cognoms que se sol·liciten”.

Les aportacions van entre els 35 i els 500 euros i donen dret a diferents compensacions depenent de la quantitat aportada. Una vegada obtingut el finançament previst, 14.700 euros, els autors s’han marcat entre un i dos mesos per reunir tota la documentació necessària i fer la maquetació del llibre i un mes més per a la seva impressió.

Comparteix

Icona de pantalla completa