Diari La Veu del País Valencià
Carlos Fabra ingressa a la presó d’Aranjuez
RedactaVeu / Aranjuez.

L’expresident de la Diputació de Castelló i del PP provincial, Carlos Fabra, ha ingressat aquesta vesprada a la presó d’Aranjuez. Ho ha fet en compliment de la sentència que el va condemnar, fa un any, a una pena de quatre anys de presó per sengles delictes fiscals com a culpable de sengles fraus, que ascendeixen a vora 700.000 euros, a Hisenda, entre 1999 i 2003.

L’expresident de la Diputació i del PP de Castelló, Carlos Fabra, arreplegà el passat dimecres en l’Audiència Provincial el manament per a executar la sentència que el condemna a quatre anys de presó per delictes contra la Hisenda Pública en el ‘cas Naranjax’.

El judici es va celebrar a l’octubre de 2013 després de gairebé 10 anys d’instrucció. Carlos Fabra estava acusat de tràfic d’influències, suborn així com de quatre delictes fiscals.

Presó Aranjuez

El magistrat no va considerar provat que l’exdirigent del PP fes de mitjancer per aconseguir l’aprovació de llicències de productes fitosanitaris al Ministeri d’Agricultura però, sí va ser condemnat a quatre anys de presó pels delictes fiscals. La Fiscalia demanava 13 anys .

L’Audiència també va condemnar la seua exdona, María Amparo Fernández, a dos anys de presó pels mateixos delictes fiscals i va absoldre la resta dels acusats dels delictes de suborn i tràfic d’influències.

Carlos Fabra amb Francisco Camps i Alberto Fabra (EP. Arxiu).

El Suprem va rebaixar però la pena a un any per a la dona de l’exdirigent del PP, en estimar parcialment el seu recurs i no haurà d’ingressar en presó.

Per contra, en la mateixa resolució, l’Alt tribunal va confirmar el passat juliol la condemna a quatre anys a Carlos Fabra, així com els recursos de la Fiscalia i l’acusació particular, que reclamaven augmentar-la fins a 8 anys.

Després d’aquesta confirmació, l’expresident de la Diputació de Castelló va sol·licitar la mesura de gràcia de l’indult per part del govern espanyol, denegat fa unes setmanes.

L’Audiència de Castelló havia suspés el seu ingrés en presó fins que el govern espanyol es pronunciara. Fabra manté interposat un recurs al Tribunal Constitucional al·legant que els fets pels quals se l’ha condemnat han prescrit.

Comparteix

Icona de pantalla completa