Diari La Veu del País Valencià
El TSJ obliga el Consell a lliurar a Compromís la justificació d’un nomenament al CJC
Redactaveu / València

El Tribunal Superior de Justícia del País Valencià (TSJCV) obliga el Consell a lliurar a Compromís la documentació que justifica els mèrits per un nomenament al Consell Jurídic Consultiu (CJC).

El President del CJC, Vicente Garrido, va destituir el desembre de 2013 Federico Fernández Roldán com a secretari general del CJC perquè, segons transcendí públicament, “no realitzava la seua feina i utilitzava el seu despatx en aquest organisme per atendre la seua activitat empresarial”.

Dos mesos després d’aquest cessament el govern d’Alberto Fabra nomenà conseller del CJC a Fernández Roldán. Davant la “incongruència” d’aquest nomenament, la diputada de Compromís Mònica Oltra reclamà al Consell la documentació que justificava els mèrits d’aquesta persona per ser membre del CJC.

Segons Compromís el nomenament de Fernández Roldán suposà un “incompliment” de la normativa que regula el CJC, ja que aquesta estableix que els seus consellers han de ser professionals i científics que s’hagen distingit dins el camp del Dret amb més de deu anys d’exercici professional, o bé siguen juristes de reconegut prestigi i amb experiència en assumptes d’estat o autonòmics.

Mònica Oltra.

“A Fernández Roldán no se li coneix vessant jurídica rellevant, només que quan era secretari del CJC no realitzava el seu treball i es centrava a atendre els seus negocis particulars, per això el Consell es va negar a facilitar-nos la documentació que justifica els seus mèrits, cosa la qual ara els obliga el TSJ”, ha assenyalat Oltra.

“A més –ha afegit la parlamentària de Compromís- existeix un règim d’incompatibilitats dels consellers del CJC que hauria d’impossibilitar Fernández Roldán, després de ser nomenat conseller del CJC, a continuar al capdavant dels seus negocis, com la SICAV de la qual és president. No ens creguem que ara haja deixat de banda les seues empreses per centrar-se en el CJC”.

“Òbviament darrere aquest nomenament hi ha hagut interessos que tenen a veure únicament amb les disputes internes del Partit Popular, perquè no té cap justificació que Alberto Fabra promocionara al CJC una persona que ja se sap que l’únic que l’interessa són els seus negocis i va ser destituït per eixe motiu. Estem davant una sentència important perquè obliga a la justificació dels mèrits per formar part del CJC, un òrgan que els partits majoritaris utilitzen per col•locar els seus afins que es queden despenjats de la primera línia política, cosa que resta credibilitat a aquest ens consultiu”, ha assegurat Oltra.

Fabra amb F. Fernández Roldán.

El Consell al•legà davant el TSJ que té potestat per designar qui vulga com a conseller del CJC, cosa que el Tribunal considera que no és l’objecte del contenciós i, en qualsevol cas, no eximeix l’executiu valencià d’entregar a la diputada de Compromís la documentació sol•licitada sobre la justificació dels mèrits de Fernández Roldán per ser conseller del CJC.

Aquesta sentència és la número 13 que Compromís guanya al TSJ per la vulneració de drets fonamentals dels seus diputats, que suposa la negativa del govern del PP a facilitar la documentació sol•licitada. En esta ocasió el Consell també ha estat condemnat a pagar les costes del procés.

Comparteix

Icona de pantalla completa