Diari La Veu del País Valencià
Més d’un miler d’alumnes de la Vall d’Albaida participen al Cinema a l’escola
RedactaVeu / Ontinyent

Els passats 20 i 21 de novembre va començar el Cinema a l’escola 2014-2015 a Ontinyent impulsat per la Coordinadora de la Vall d’Albaida per la defensa i ús del valencià i Escola Valenciana.

Un total de 1.300 alumnes d’Infantil i Primària van assistir a la primera projecció d’Operació Cacauet en valencià, a les Sales de Cineàpolis del Centre Comercial El Teler d’Ontinyent.

Concretament hi van participar els alumnes del CEIP Martínez Valls, CEIP Rafel Juan Vidal, CEIP Lluís Vives, CEIP Bonavista, tots d’Ontinyent, el CEIP Verge del Remei de Castelló de Rugat, CEIP Covalta d’Albaida i del CRA Riu d’Albaida del Bellús, Benissuera, Guadasséquies i el Palomar.

Properament també participaran a la campanya els alumnes d’Agullent i de Bocairent amb les projeccions que es realitzaran en les respectives poblacions.

El Cinema a l’escola és un projecte d’Escola Valenciana i Covalba que vol contribuir a la normalització del valencià perquè és molt important que l’alumnat es trobe amb referents que parlen en la nostra llengua tant al cinema com al carrer.
La 11a edició del programa Cinema a l’Escola, d’Escola Valenciana, es va inciar recentment després d’un balanç molt positiu de participació de la convocatòria anterior, a la qual assistiren més de 60.000 alumnes i es projectaren pel•lícules a 29 poblacions valencianes.

El programa és un catàleg de pel•lícules per a projectar a diferents públics, des d’alumnes d’Infantil fins a alumnes de Batxillerat. Enguany el catàleg de Cinema a l’Escola està configurat per 12 pel•lícules que han estat recentment en la cartellera i amb temàtiques que es poden treballar des de diferents punts de vista a l’aula. Els títols són: Veïns invasors, Els Cap de Drap a la Selva de l’Arc de Sant Martí, Les cròniques de Spiderwick, Sobre la marxa, Tom Sawyer, Divergent, L’avi de 100 anys que es va escapar per la finestra, Com ensinistrar un drac 2, Operació Cacauet i L’abella Maia.

Comparteix

Icona de pantalla completa