Diari La Veu del País Valencià
La Unió de Periodistes reclama uns mitjans públics, sostenibles i en valencià
RedactaVeu / València

La Unió de Periodistes es mostra partidària del consens i participació dels agents socials i públics, que partint des de zero, impulsen un model de ràdio i televisió pública que vertebre el territori i que siguen capaços de garantir la llibertat d’expressió i d’informació, així com la normalització de la nostra llengua.

Per a la Unió de Periodistes, el futur espai públic comunicatiu valencià passa per tindre en funcionament uns mitjans públics on els professionals de la informació, amb igualtat d’oportunitats, puguen exercir la seua feina i el seu dret a informar en valencià sense cap tipus de pressió política.

La Unió de Periodistes Valencians porta 35 anys defensant la llibertat d’expressió i els drets dels periodistes. L’organització s’ha manifestat, des de la seua fundació, com a partidària d’uns mitjans de comunicació públics, en valencià i plurals, que ajuden al desenvolupament democràtic de la societat valenciana i que defensen la seua identitat.

Per tant, la Unió de Periodistes considera que cal fer una aposta decidida perquè la futura ràdio i televisió públiques complisquen amb la seua funció social i arriben als espais on no ho fan els mitjans privats. Uns mitjans públics que han de servir també per al foment de la producció pròpia i la reconstrucció de la indústria cultural que representa el sector audiovisual valencià, totalment desmantellat per 20 anys de polítiques nefastes en el sector.

Per a la Unió de Periodistes Valencians, les institucions públiques i els agents socials implicats en la creació d’uns mitjans públics han d’encetar un diàleg que mire cap al futur, fugint dels interessos particulars. Tots junts hem de fixar les bases, començant des de zero, d’una RTVV viable on la ingerència i l’intervencionisme polític de les dos dècades passades donen pas a la informació plural, objectiva, de qualitat i en valencià.

Comparteix

Icona de pantalla completa